Apple can sikici hatayi duzeltmek icin iOS 11.1.1i sundu 1

Apple can sıkıcı hatayı düzeltmek için iOS 11.1.1’i sundu

Apple’ın iOS 11.1 ve üstünü kullanan cihazlarda yer alan bazı sorunları çözüme kavuşturmak adına iOS 11.1.1 sürümünü herkes için sundu.

Beş farklı betadan sonra kullanıcılara gelen iOS 11.1 sürümüyle kullanıcıların otomatik metin düzeltmesinde ciddi bir hata meydana gelmişti. Yeni sürümde klavyeye “i” harfini yazdığınız zaman “A[?]” olarak algılamaya başlıyor ve bu şekilde düzeltiyordu. Elbette bu durum ciddi bir sorun olup kullanıcıları çileden çıkarmıştı. Bu soruna çözüm olmak adına Apple iOS 11.1.1 güncellemesini herkese sundu.

Şirketin açıklamalarına göre yeni sürümde otomatik klavye hatasının düzeldiği belirtiliyor. Bunla beraber Hey Siri‘nin çalışmamasına neden olan bir sorunun da çözüldüğü ifade edildi. Tüm bunların dışın herhangi bir yenilik veya düzeltmenin olmadığı düşünülüyor.

Apple can sıkıcı hatayı düzeltmek için iOS 11.1.1i sundu

Yeni güncelleme 54MB boyutunda olup, yazılım güncelleme sekmesi üzerinden indirilebilir. Apple geçtiğimiz günlerde sunmuş olduğu iOS 11 ile 70’i geçen emoji, hata çözüm ve iyileştirmeleri sunmuştu. Hatta belirtecek olursak eğer batarya performansı adına ciddi bir iyileştirme yaptığını söyleyebiliriz.