maxresdefault 3 1

ABD’nin yeni silahı hedefini sesten 6 kat daha hızlı vuruyor

ABD Donanması, mermisi sesten 6 kat daha hızlı hareket eden yeni bir silah geliştirdi. Deneme aşamasında olan silahın videosunu haberimizden izleyebilirsiniz.

Yüzyıllardır ateşli silahlarda itiş gücü oluşturmak ve merminin hedefine ulaşmasını sağlamak adına  patlayıcı maddelerden faydalanılıyor. Mermiyi hızlı bir şekilde hedefine ulaştırmasından ötürü birkaç geliştirilmenin dışında uzun süredir değiştirilmeden kullanılan bu maddeler, ABD Donanması’nın yeni silahıyla yakın zamanda tarihe karışacak gibi görünüyor.

“Railgun” olarak isimlendirilen yeni silah, patlayıcı maddelerin itiş gücü yerine manyetizmadan faydalanıyor. Mermiyi güçlü bir şekilde silahın uç kısmına doğru çekerek fırlatan elektromanyetik kuvvet, sıradan mermiden 6 kat daha hızlı mesafe kateden mermiler ateşliyor.

Silahın Temmuz ayında paylaşılan deneme videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=90&v=QO_zXuOQy6A

Şimdilik yalnızca gemilerde kullanılması amacıyla özelleştirilen bu silah dakikada 2 atış yapabiliyor. Donanma silahın 1 dakika içerisinde en az 6 ile 10 atış yapabilmesini istiyor ve bu yöndeki çalışmalar devam ediyor.

Silahın elektrik tüketimi de az

Basite indirgemek gerekirse elektriği kullanarak mıknatıs etkisi yaratan silah, her atışta sıradan bir buzdolabının 12 saatte tükettiği kadar enerji harcıyor. Donanma, tüketilen enerji miktarını yaklaşık yüzde 60 oranında arttırarak silahı güçlendirmeyi de düşünüyor.

Bu teknolojinin silahların menzilini ne kadar arttıracağı konusunda henüz bir bilgi paylaşılmadı. Eğer ABD Donanması silahın atış hızını yükseltebilir ise, patlayıcı maddelerin ve kimyasalların pabucunun dama atılacağı söylenebilir.