64 GB iPhone 8 Plus sarja takildiktan 3 dakika sonra patladi

64 GB iPhone 8 Plus şarja takıldıktan 3 dakika sonra patladı

Apple’ın kısa bir süre önce özel bir etkinlikte tanıtmış olduğu iPhone 8 model akıllı telefonu Tayvan’daki bir iddiaya göre şarj sırasında Plus modelinin patladığı ortaya çıktı. İşte tüm detaylar!

Apple, kısa süre önce iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerini Tayvan başta olarak birçok ülkede satışa çıkardı. İlk gelen verilere göre ufak bir yazılım güncellemesi dışında iki model cihazda da herhangi bir sorun bulunmuyordu. Ancak Tayvan’daki birkaç kişinin kısa süre önceki iddialarına göre iPhone 8 Plus modeli alırken pek fazla heyecanlı olmayabilirsiniz. Bunun asıl sebebi ise Tayvan’dan gelen bir iddia neden oluyor. İddia ise iPhone 8 Plus‘ın şarj sırasında patlaması olarak biliniyor.

Tayvan medyasının kısa süre önce yayınlamış olduğu bir haberde Taichung şehrinde Wu isimli bir bayanın, 23 Eylül günü satın almış olduğu iPhone 8 plus 64GB modeli şarj sırasında patlamış. Bayanın iddiasına göre iPhone 8 Plus orijinal şarj cihazıyla şarj edilmiş. Rapolara göre mobil cihazın şarjdayken sadece 3 dakika içerisinde patladığı işaret ediliyor. Görüntüler ise patlamadan sonra cihazın kasasıyla panellerinin birbirinden ayrıldığını gösteriyor.

Raporlara göre ayrıca bayanın iPhone 4’ten bu yana sürekli iPhone kullandığını ve ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını söylüyor.Tayvanlı medya ise patlayan iPhone 8 Plus’ın soruşturması için cihazı fabrikaya gönderildiğini belirtti.

 

Apple ise konu hakkında şimdilik bir açıklama yapmadı…