2021 Yılında Teknolojiyi Ne Gibi Değişiklikler Bekliyor?

2021 Yılında Teknolojiyi Ne Gibi Değişiklikler Bekliyor?

2021 yılına girmeye ramak kaldı. Peki, elde edilen bilgilere göre 2021 yılında teknolojiyi ne gibi değişiklikler bekliyor? Günlük hayatımızda henüz bazı teknolojik ürünlere dahi adapte olamamışken yeni yılla birlikte yeni teknolojik ürünler de dünyada yerini almaya başlayacak. Üstelik bu teknolojik yenilik tek bir alanda değil; bilim, kültür, sağlık ve teknoloji alanında yaşanacak. İşte, 2021 yılında yaşanması muhtemel teknolojik yenilikler;

Yapay Zekaya Sahip Asistanlar Artış Gösterecek

Apple ve Android telefonlarda yer alan asistanları kullanmak, günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Büyük şirketler, yapay zekaya sahip asistanları devreye sokarak müşteri memnuniyetini en olağan şekilde yüksek tutmaya çabalıyor. Modernleşen teknolojiyle birlikte 2021 yılında da bizleri yapay zekaya sahip asistanların daha gelişmiş versiyonları bekliyor. Tahmini bilgilere göre yeni modeller mevcut yapay zekalı asistanlardan katbekat daha üstün olacak.

Sanal Gerçeklik

Günümüzde sanal gerçeklik, oyun ve eğlence alanında çok büyük ilgi görüyor. Önümüzdeki yıl bu teknoloji çok daha ileriye taşınacak gibi duruyor. VR yani sanal gerçeklik ortamında kişiler sadece eğlence için dolaşmayacak. 2021 yılında sanal gerçeklik sisteminin ders, rehabilitasyon gibi alanlara da taşınması bekleniyor.

Hayatı Kolaylaştıracak Robot Asistanlar

Günümüzde pek yaygın olmasa da dünyanın bazı kesimlerinde, robot asistanlar kullanılmaya başlandı. Yapay zekaya sahip robotlar hasta bakıcı işinden tutun garsonluğa kadar birçok alanda yerini aldı. 2021 yılında bu durumun daha da geniş bölgelere yayılması ve robotların günlük hayatta da kullanılması bekleniyor. Bu sayede yapay zekaya sahip robotların, kişilerin hayatını kolaylaştırması bekleniyor.

Sanal Gerçeklik Sineması

Teknoloji, geçmişten günümüze etkinliğini arttırmaya devam ediyor. ‘’2021 yılında teknolojiyi ne gibi değişiklikler bekliyor?’’ dendiğinde akla gelen diğer bir yenilik ise sanal gerçeklik gözlükleriyle oluşacak sinema ortamı! Sanal gerçeklik sineması, seyircilerini geleneksellikten uzaklaştırabilecek bir yenilik diyebiliriz. Fakat, günümüzde olan koronavirüs salgınından dolayı da çokça tercih edilebilecek bir deneyim. Belirli depolama hafızasına sahip cihazlar içerisinde 3D seçenekleri de yer alabilecek. Bu sayede kullanıcıların gerçekliğe çok yakın bir sinema keyfi sürmesi bekleniyor.

2021 Yılında Teknolojiyi Ne Gibi Değişiklikler Bekliyor?

5G Hizmeti

2021 yılında karşımıza çıkacak olan yeni bir teknoloji değişimi ise 5. nesil mobil telekomünikasyon hizmeti olan 5G’nin kullanıma hazır hale getirilmesidir. 5. nesil teknolojinin dördüncü nesilden yaklaşık 10 kat daha veri iletim hızı olduğu söylenmekte. Bu hız sayesinde kullanıcılar daha gelişmiş bir hizmeti kullanabilecek. Ayrıca bu teknoloji sadece telefonlarda değil; otomotiv, sağlık, eğlence gibi birçok sektörde kendini gösterecek.

Katlanabilir Telefon Kullanımı Yaygınlaşacak

Android telefonlar arasında son yıla damgasını vuran en iddialı ürünlerden biri de katlanabilir özelliğe sahip telefonlar. Kısa bir süredir gündemde olan teknoloji birçok firma tarafından üretime hazırlanıyor. Samgung ve Huawei’den sonra katlanabilir telefon kategorisinde Xiaomi ve Oppo da gerekli adımları atmaya hazırlandı. Bununla birlikte 2021 yılında katlanabilir telefonların kullanımının artacağı öngörülüyor.

Yapay Zekalı Evcil Hayvan

2020 yılında da çok az sayıda üretilmiş olan robotik evcil hayvanların 2021 yılında daha da artacağı tahmin ediliyor. Eğitilebilme özelliğine sahip bu robotik hayvanlar, daha çok eğlence kategorisinde yer alacak cinsten.

Drone Teslimat Teknolojisi

Drone teslimat teknolojisinin ilk olarak ABD’de başlayacağı söyleniyor. ABD’nin öncülük edeceği bu yenilik ise Amazon tarafından başlatılacak. Geçtiğimiz tarihlerde Amazon, bu yenilik için ABD’den gerekli onayı aldığını açıkladı. Drone ile ilk teslimat 2016 yılında İngiltere’de gerçekleştirilmişti. Bu insansın teslimat teknolojisinin giderek yaygınlaşacağı öngörülüyor.