2020’nin En Çok Satan Oyunları

2020’nin En Çok Satan Oyunları

Son yıllarda bilgisayar ve konsol oyunlarını oynayan kişilerin sayısı bir hayli arttı. Bununla birlikte her yıl çıkan oyun sayısında da ciddi bir artışın olduğu görülüyor. Fakat bu çıkan oyunların tamamı istedikleri başarıyı elde edemiyor. Aralarında birtakım oyunlar öne çıkıyor ve birçok kişinin tercihi oluyor. Bu içerikte, 2020 yılının en çok satan oyunları listesini sizler için hazırladık. Ayrıca 2020 yılında genel oyun satışlarında da müthiş bir artış olduğunu görmekteyiz. Bunun en büyük sebebi hiç şüphesiz ki pandemi olarak karşımıza çıkıyor. İşte en çok satan oyunlar;

Football Manager 2020 – Football Manager 2021

Listenin ilk sırasında efsanevi menajerlik oyunu Football Manager yer alıyor. En sevilen simülasyon oyunları arasında yer alan bu oyunda, bir futbol takımının teknik direktörlük koltuğunda oturuyorsunuz. Antrenmanlar, transferler, bütçe yönetimi, taraftar ve yönetim ilişkileri, futbolcularla ilişkiler kısacası her şey sizin kontrolünüzde. Football Manager oyununda uzun bir serüvene atılmanız, başarıdan başarıya atlamanız mümkündür.

FIFA 2020 – FIFA 2021

Listenin ikinci sırasında da bir futbol oyunu yer alıyor. Online modu ve futbol kariyeri gibi seçenekleriyle oldukça geniş bir futbol oyunu olarak karşımıza çıkmaktadır. FIFA’nın satışlarının bu denli yüksek olmasının en büyük sebeplerinden birisi de sektördeki en büyük rakibi olan PES’in 2021 yılında oyun çıkartmaması olarak kabul ediliyor.

2020’nin En Çok Satan Oyunları

Mount and Blade II: Bannerlord

Listenin üçüncü sırasında bir Türk oyunu olan Bannerlord yer alıyor. Strateji tabanlı bir RPG oyunu olan Bannerlord, ilk oyun Warband’den beri beklenen bir oyundu. Sürekli çıkışı ertelenen ve bir türlü çıkmayan oyun nihayet 2021 yılında çıkış yaptı ve en çok satanlar listesine girmeyi başardı.

Red Dead Redemption 2

En çok satış yapan oyunlar listesinin dördüncü sırasında Red Dead Redemption 2 yer alıyor. Oyun bu sene çıkmamış olmasına rağmen hala yüksek satış rakamları ile ön plana çıkıyor. Açık dünya ve western temasının birleşimi olarak karşımıza çıkan bu oyunun yapımcılığı GTA serisinden oldukça yakından tanımakta olduğumuz Rockstar Games tarafından üstleniliyor. Ayrıca oyunun online modu da bulunuyor.