200 Milyon Kullanıcıya Sahip Vine Geri Dönüyor!

Bir dönemin en fazla tercih edilen sosyal ağlarından biri olan, 2012 yılında Twitter tarafından satın alınan ve kısa sürede 200 milyon kullanıcıya ulaşan Vine’ın geri döneceği iddia ediliyor.

Vine’ın kurucuları Vine 2 adını verdikleri bir proje ile popüler platformu tekrar kullanıcılara sunmaya hazırlanıyorlar. Sabah’da yer alan habere göre  Hofmann’ın söz konusu kararı proje sayfasından duyurması ile ortaya çıkan gelişmede ki açıklamaya göre projenin askıya alınmasının başlıca sebeplerinin finansal ve yasal zorluklar olduğunu söyledi. Hofmann, Vine’ın yeniden inşa edilmesi ve yayınlanması için yatırımcılardan hatırı sayılır miktarda paraya ihtiyaçları olacağını da belirtti.

2012 yılında Twitter tarafından satın alınan ve kısa sürede 200 milyon kullanıcıya ulaşan vine’ı 2016 yılında maliyetleri nedeni ile kapatılmıştı.

“Sebep olduğumuz hayal kırıklığı nedeniyle çok ama çok üzgünüm” diyen Hofmann, servisin hatalı ve eksik şekilde geliştirilip yayınlanmasının daha büyük bir hayal kırıklığı yaratacağını ve mevcut şartlarda da bu yönde ilerlediklerini ekledi.

Hofmann şöyle devam etti: “Geri adım atıyoruz. Kodumuz ve fikirlerimiz hâlâ yerli yerinde duruyor ancak diğer gerekli şeyler bir araya gelene kadar ilerlemeyeceğiz. Dediğim gibi bu süresiz bir karar, yani geri dönüşümüz bir hayli uzun sürebilir.”