youtube canli yayin donemini baslatiyor 41455 822017210025 1

YouTube’da 10.000 abone sınırında değişiklik yapıldı

Youtube, kısa süre önce bir karar alarak canlı yayın açma isteğini 10.000 abone sınırına taşıyınca çok fazla tepki aldı ve yeni bir değişikliğe giderek bu sınırı 1.000 aboneye düşürdü. İşte detaylar!

YouTube, artık bir video platformu olmanın yanı sıra çok fazla değişikliğe giderek farklı bir boyutta yer edinmeyi istiyor. Kısa süre önce canlı yayın özelliğini platformuna getiren marka oldukça büyük bir beğeni kazanmıştı. Özellikle geçen Şubat ayı içerisinde mobil kullanıcılar için kendi kanalları üzerinden direkt canlı yayın başlatma imkanı sunarken, bu yayın için 10.000 abone sınırını geçmek şarttı. Bu bakımdan canlı yayın yapmak isteyen birçok kullanıcı bu sınırı aşamadığından ne yazık ki canlı yayın yapma imkanına bir türlü kavuşamıyordu.

youtube

Çok fazla eleştiriye neden olan bu sınıra karşılık, YouTube yeni bir açıklama yaparak 10.000 abone zorunluluğunu kaldırdı ve yerine yeni bir sınır getirerek, 1.000 abone sınırını duyurdu. Şimdi tüm kanallarda canlı yayın olmasa bile 1.000 aboneye rahatlıkla ulaşan kanalların tümü canlı yayın yapabilecekler.

Açık konuşmak gerekirse YouTube’un tüm kanallara canlı yayın imkanı sunmamasının birçok nedeni var. Sizlerde bunun neden kaynaklandığını aslında az çok fark edebilirsiniz. Facebook’ta herkesin canlı yayın yaptığını biliyoruz. Bu durum birçok sorunada neden olmuş ve böylece YouTube‘u anlamamak zor olmasa gerek.