sgsdhs 1

YouTube’a karanlık mod geliyor

YouTube’un yeni sürümünde uygulamanın karanlık moda sahip olacağını gösteren kod dizeleri bulundu.

Akıllı telefon kullanımının artmasıyla birlikte uygulama geliştiricileri, kullanıcıların fazla ışıktan ve parlak renklerden rahatsız olabileceğini düşünerek uygulamalarına karanlık mod özelliğini eklemeye başladılar. Karanlık ortamda (örneğin uykuya dalmadan önce yatakta) telefon kullanan kişiler için son derece faydalı olan bu özellik, sonunda YouTube’un da mobil uygulamasına ekleniyor.

YouTube v12.45 APK incelemesi yapan AndroidPolice ekibi, uygulamada karanlık moda dair bazı kod dizeleri olduğunu fark etmiş. Şimdilik yalnızca videonun alt kısmında yer alan beyaz bölgeyi siyaha çeviren mod, kullanıma sunulmadan önce muhtemelen bazı değişimler geçirecektir. Çünkü ekran görüntülerinden fark edebileceğiniz gibi bazı yazıların karanlık modda okunması imkansız.

assag

YouTube uygulamasına karanlık modun ekleneceği bilgisinin bir APK’dan elde edildiğini ve uygulama geliştiricilerinin fikir değişikliğine gidebileceğini unutmamamız gerek. Ancak bu kadar faydalı bir özelliğin YouTube’a eklenmesi de eninde sonunda alınması gereken bir karardı.