835 1

Yeni PC’ler Snapdragon 835’le Çalışacak

Qualcomm, Computex 2017’de yapmış olduğu son duyuruyla birlikte son nesil X16 LTE modemini Snapdragon 835 mobile uyarlayarak mobilden PC’lere güç veren yeni bir ilke imza attı.

Qualcomm’da görevli olan QCT Başkanı Cristiano Amon yapmış olduğu açıklamayla beraber günümüz mobiletisinde birçok sorunla baş edilmiş ancak yeni PC’lerin henüz daha eski sistemlerden faydalandığı ve akıllı telefonlar kadar gelişmiş bir sisteme el vermediğinden mobil gücünü PC’lere taşımanın mümkün olduğunu belirtti.

snapdragon

Yeni PC’ler Snapdragon 835 ile geliyor!

Özellikle Windows 10 ile uyumlu çalışan Snapdragon Mobile PC’de de çalışmasına engel hiçbir durum söz konusu değil. Bunun yanı sıra Qualcomm’un Snapdragon 835’i Pc’lerde tüm mahallenin internetini gigabit-sınıf LTE için inanılmaz bir deneyim sunacak. Ancak böyle bir deneyimi ülkemizde yinede tam anlamıyla yaşamamız mümkün değil. Çünkü mahallenin interneti o kadar değil.

Snapdragon 835‘in PC’ye entegre edilmiş hali LTE bağlantısı desteklerken inanılmaz derecede pil ömrü sunacak ve enerji bakımından çok daha tasarruf edecek. Ayrıca uyku modunda elde edilen verilere göre 4 kat daha fazla bir sürenin elde edildiği iddia ediliyor. 835 ayrıca office uygulamalarının yanı sıra bütün Windows uygulamalarını da destekleyecek. Wifi bağlantısı 2×2 802.11ac MU-MIMO özelliği destekleyen kart yeni nesil PC’lerde ciddi deneyimler sunabilir.