iPhone Modelleri 1

Yeni iPhone Modelleri: Apple Önümüzdeki Birkaç Yıl İçin Planları

Apple’ın gelecek yıl yeni iPhone’ları piyasaya sürüeceği bildiriliyor. Peki, iPhone modelleri ne zaman piyasa çıkacak. Bu, yalnızca teknik olarak değil aynı zamanda tasarımdaki mevcut modellerden farklı olacak. Ayrıca iPhone SE’yi temel alan bir cihaz da görebilirsiniz. Katlanabilir bir iPhone muhtemelen gelecek yıl planlanmış olarak gözükmemekte.

Apple hayranları bu yıl iPhone’larında büyük değişiklikler beklememeliler. Farklı boyutlarda üç yeni model 2019’da görünmeye devam edecek, ancak mevcut cihazlarda büyük farklılıklar olmayacak.

Ancak 2020’de Apple, iPhone’larda daha fazla yenilik yapmaya cesaret etmeli. Digitimes tarafından bildirildiği üzere, Taylandlı tedarikçilere atıfta bulunarak, 2020 için tümü OLED ekranları içermesi gereken üç iPhone cihazı planlanıyor. Ayrıca, ekran boyutu mevcut modellerden farklı olmalıdır. Yeni iPhone’lar 5,42, 6,06 ve 6,67-Zoll boyutlarında mevcut olacak. Bundan, tasarımın da belirli bir şekilde değişeceği sonucuna varılabilir.

iPhone Modelleri

Yeni Bir iPhone SE Geliyor Mu?

5.42-inç modelinin detayları da bunun yeni bir iPhone SE olabileceğini gösteriyor. Bir yandan, ekran boyutu 5,8 inç olan iPhone XS’den daha küçük olurdu. Öte yandan, Samsung’un Y-Octa teknolojisi ve LG’nin TOE teknolojisi ile müşteriler için alım fiyatı sayesinde OLED ekran maliyetlerinin düşük tutulması gerekiyor. Bu özel ekranlar dokunmatik sensörleri doğrudan yüzeye yerleştirerek fazladan bir katmanı ortadan kaldırır ve bazı üretim maliyetlerini düşürür. Samsung’un iPhone ekranlarının ana tedarikçisi olacağı varsayılıyor.

Apple, iPhone SE 2016’yı daha küçük ve daha zayıf bir cihaz olarak başlattı. Kullanışlı boyut ve düşük fiyat nedeniyle birçok müşteri için popüler bir alternatiftir. Bir süredir Apple artık iPhone SE’nin kendisini sunmuyor. Böylece ortaya çıkan boşluk belki 5,42 inçlik modelle doldurulabilir.