Xiaomi’den Uygun Fiyatlı Qin 1 ve Qin 1s

Xiaomi, akıllı telefon piyasasına sunmuş olduğu ürün çeşitliliği ile büyütmeye devam ediyor. Firma şimdi de Qin 1 ve Qin 1s adını vermiş olduğu cep telefonlarıyla piyasaya çıkıyor. İşte tüm detaylar.


Xiaomi’nin yeni cihazları Qin 1 ve Qin 1s, tam olarak birer akıllı telefon değil. Ancak firmanın telefonlarına eklemiş olduğu bazı akıllı özellikler bulunuyor. Uygun fiyat demişken 30 dolarlık satış fiyat seviyesinde olan telefonların oldukça ilgili gördüğünü söylemek gerek. Bu durumun farkında olan firma, Qin 1 ve Qin 1s ile başarılı olacağını düşünüyoruz.

Qin 1; geniş tuşlara sahip, cihaz gücünü MediaTek MT6260A işlemciden ve sadece 8 MB RAM‘den alıyor. Dahili hafızası 16 MB olan telefonda WiFi ve Bluetooth 4.2 bağlantılarını kurabiliyor. Nucleus adı verilen bir temel işletim sistemi kullanan cihazda 2,8 inç renkli ve 240×320 piksel çözünürlük sunan ekran kullanılıyor. Cihaz 1.480 mAh piliyle tam 15 gün kullanım vaat ediyor.

Nispeten daha üst seviye diğer model Qin 1s Spreadtrum SC9820 işlemcisine sahip. Küçük kardeşi gibi Nucleus işletim sistemi üzerine kurulan modelde, 256 MB RAM ve 512 MB dahili depolama bulunuyor. VoLTE, 4G, GPS, Wi-Fi ve Bluetooth 4.2 ile gelen telefonda Qin 1 ile aynı ekranı taşıyor. 1.480 mAh bataryası olan telefon, USB-C portunu taşıyor. Kızılötesi ile televizyon kontrolü de yapabilen cihazlar, Gorilla Glass ile korunuyor

Her iki telefonda da ne ön ne de arka tarafta kamera yer almıyor. siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip. Her iki model de yapay zeka altyapısına sahip. İki model de yapay zeka kullanarak gerçek zamanlı çeviri yapabiliyor. Bu sayede farklı dili konuşan kişilerle iletişim çok daha kolay hale geliyor..