Xiaomi Redmi K30 1 1

Xiaomi Redmi K30 Pro İncelemesi

Teknoloji devi ve akıllı telefon üreticisi Xiaomi’nin uzun zamandır beklenen cep telefonu modellerinden birisi olan Redmi K30 Pro, sonunda resmi olarak duyuruldu. Üst segmente hitap etmesi planlanan bir akıllı cihaz olan Redmi K30 Pro, sanıldığının aksine geçtiğimiz Aralık’ta Çin’de duyurulan Redmi K30’dan oldukça farklı özelliklere sahip. O halde gelin Xiaomi’nin yeni gözbebeği Redmi K30 Pro incelemesi ile ilgili bilgilere hep birlikte göz gezdirelim.

Xiaomi Redmi K30 Pro İncelemesi

Xiaomi, Redmi K30 Pro telefon modelinde cihazın sensörlerini akıllı telefonun arka kısmında yer alan yuvarlak bir kamera modülüne dizmeyi tercih etmiş. Açılır kamera mekanizmasının kullanıldığı cep telefonu bu özelliği ile cep telefonu kullanıcılarına oldukça şık bir görünüm de sunuyor.

Xiaomi Redmi K30

Redmi K30 Pro modelinin işlemcisine baktığımız zaman Qualcomm Snapdragon 865 ile çalıştığı görülüyor. 5G desteğini de yanında getiren Snapdragon 865, böylelikle akıllı cihaz sahiplerine büyük bir avantaj sağlıyor.

Redmi K30 Pro cep telefonunun ekranı, 6.67 inç büyüklüğünde AMOLED bir panelden meydana geliyor. 1080p çözünürlük garantisi veren cihaz HDR10+ desteği ile de göz dolduruyor. Ancak bu aşamada ekran yenileme hızının yalnızca 60 Hz olmasının Redmi K30 Pro’nun kendi segmetinde olan ve 2020’de çıkan pek çok akıllı cihazın gerisinde kalmasına neden olduğu dile getirilebilir.

Xiaomi Redmi K30 Pro Kamera ve Video Kaydı

Redmi K30 Pro incelemesi devam ederken merak edenler için akıllı cihazın kamerasından ve video kayıt özelliklerinden de söz edilebilir. Akıllı telefonda dörtlü bir arka kamera sistemi yer alıyor ve ana kamera 64 MP çözünürlüklü bir sensör ile birlikte çalışıyor. 13 MP ultra geniş açıya sahip sensör, 5 MP telefoto sensör ve 2 MP makro kamera, Redmi K30 Pro’nun diğer kamera özellikleri olarak tanımlanabiliyor. Telefoto sensörü ayrıca makro çekim yetenekleri ile de biliniyor.

8K video kaydını rahat bir şekilde gerçekleştirebilen cep telefonu 3.5 mm kulaklık jakı ile akıllı cihaz kullanıcılarına sunuluyor. Suya dayanıklı olarak geliştirilen Xiaomi Redmi K30 Pro, Wi-fi 6.0 ve NFC desteği ile de akıllı cihaz kullanıcılarının büyük beğenisini kazanmayı başarıyor.