Xiaomi Mi 8, Apple’ı Kızdırmaya Geliyor!

Çin’li üreticiler arasında fiyat performans ürünleriyle diğerlerinden sıyrılan Xiaomi, 8. yılına istinaden özel akıllı telefon modelini sunmaya hazırlanıyor. Xiaomi Mi 8 adını alması beklenen akıllı telefon hakkındaki tüm bilinenler!

Xiaomi Mi 8’in Özellikleri Arasında 3D Yüz Tanıma ve Ekrandan Parmak İzi Özelliği Var.

Xiaomi mi 8

Birkaç hafta içinde tanıtılması beklenilen Xiaomi’nin yeni akıllı telefonunun Mi 7 adı ile gelmesi bekleniyordu. Ancak öyle görülüyor ki Xiaomi 8. yılına özel olarak bu modele Xiaomi Mi 8 adını verecek. Ayrıca bu sayede Xiaomi, 3 boyutlu yüz tanıma teknolojisinin kullanılacağı ve 3D Structured Light kamera adı verilen sistemin Android tarafının en gelişmiş yüz tanıma modülü olacağı iddia ediliyor. Bu da Apple’a karşı ciddi bir rakip olacağının işareti demek oluyor.

Mi 8’in 6 inç’lik bir ekranla gelmesi bekleniyor. Snapdragon 845 işlemci, 64 GB depolama ile 6 GB RAM, 128 GB depolama ile 6 GB RAM ve 256 GB depolama ile 8 GB RAM seçeneklerinin yer alacak olan Mİ 8’de 3170 mAh batarya kullanılacak.

Farklı bir sızıntıya göre ise Xiaomi Mi 8 akıllı telefonunda ekrana gömülü bir parmak izi okuyucusunun yer alacağı yönünde. Henüz bu ekran altı parmak izi tarayıcısının halen gelişmesi gerektiği nedeni ile tercih edilmediğini daha önce Samsung tarafından da belirtilmişti. Ancak bunu ilk kullanan ve sorunsuz şekilde kullanmayı düşünen Xiaomi, başarılı olursa rakiplerinin önüne geçmeyi rahatlıkla başaracaktır. Xiaomi Mi 8’in 31 Mayıs tarihinde tanıtılması bekleniyor.