Microsoft Linux 2 1

Windows 10’un Linux Çekirdeği Şimdi Kullanılabilir

Microsoft, Linux 2 için Windows Subsystem özelliğine sahip yeni bir Windows 10 Insider Preview derlemesini yayınladı. WSL 2, Windows’ta ve WSL 1’den daha iyi Linux yazılımı çalıştırabilmenizi sağlayan gerçek bir Linux çekirdeği içeriyor.

Bu, 12 Haziran 2019’da yayımlanan Windows 10 Insider Preview derleme 18917’nin bir parçasıdır. Hızlı güncelleme halkasının bir parçasıdır. Windows Insider programına katılmanız ve PC’nizde Windows 10’un dengesiz yapılarını almanız gerekmesine rağmen bugün deneyebilirsiniz.

Linux 2

WSL 2 Hakkında Bilgiler

Microsoft’un Windows Komut Satırı blogu, kurulum kılavuzu, kullanıcı deneyimi değişikliklerinin listesi ve daha fazla belge ile birlikte WSL 2 hakkında daha fazla bilgi sunar.

WSL 2’nin bu yeni sürümü, minimum Linux çekirdeğine sahip hafif bir sanal makine oluşturmak için Hyper-V özelliklerini kullanır. Ancak, Windows 10 Home’da yine de Hyper-V normalde Windows 10 Home’da bulunmasa da kullanılabilir. Docker desteği ve “çarpıcı dosya sistemi performansı artar” dahil olmak üzere Linux yazılımı ile daha iyi uyumluluk bekleyin.

Sanal makine başlangıçta otomatik olarak başlatılacak ve arka planda bir miktar bellek kullanacak, ancak Microsoft “küçük bir bellek ayakizine sahip” sözü veriyor. Eğer arka plan VM’sini kapatmak istiyorsanız, wsl –shutdown komutunu çalıştırabilirsiniz.

WSL 2, Nisan 2020’de piyasaya sürülmesi beklenen Windows 10 20H1 için yapılan geliştirme çalışmalarının bir parçasıdır. WSL, Ekim 2019’da piyasaya sürülmesi beklenen Windows 10 19H2’nin bir parçası olabilir, ancak Microsoft henüz 19H2’yi test etmiyor.

En son Windows 10 Insider derlemesi de başka yararlı özellikler içerir. Şimdi Windows Update’i kısmak için Ayarlar> Güncelleme ve Güvenlik> Teslimat Optimizasyonu> Gelişmiş Seçenekler’e gidebilirsiniz. Örneğin, Windows Update’i arka planda güncellemeleri indirirken yalnızca 1 Mbps veya belirli bir bant genişliği yüzdesini kullanacak şekilde ayarlayabilirsiniz.