windows 10 tabbed shell

Windows 10 Tabbed Shell Özelliği Yeni Haberler

Windows 10 için Microsoft sürekli yeni adımlar atmaya başladı. Ardı ardına gelen güncelleme haberlerinden sonra şimdi ise Microsoft, Windows 10 Tabbed Shell özelliği için yeni bir adım atacağını açıkladı.

Windows 10 güncellemeleri düzenli aralıklarla yayınlanmaya başladı. Beta sürüm olarak serüvenine başlayan işletim sistemi şimdilerde aldığı büyük güncellemelerle beraber bambaşka bir hal almaya başladı. Son olarak Windows 10 Creators güncellemesiyle gündem olan işletim sistemi oyun modu, gece ışık modu gibi modlarla beraber gelen son güncellemeden sonra Microsoft’un yeni bir hamlesi daha ortaya çıktı. Edge tarayıcılarda kullanılan Tabbed Shell özelliğinin tüm sistemlere dahil edileceği belirtiliyor.

Windows 10 Tabbed Shell Özelliği Nedir?

Aslında bu özellik çok uzun süredir kullanılan özelliklerden birisi. Tarayıcıların bölümlerinde yeni sekme açmak için kullanılan özellik sadece Edge tarayıcılara özel sunulmuş bir özellik değil. Hemen hemen tüm tarayıcılarda kullanılıyor olsa da Edge tarayıcılarda daha işlevsel olan sekme sisteminin şimdi tüm Windows uygulamalarına geleceği belirtiliyor.

windows 10 tabbed shell

Windows 10 Tabbed Shell adı verilen özellikle beraber Office uygulamaları, varsayılan video ve fotoğraf uygulamaları gibi birçok uygulamada sekmeler özelliği kullanılacak. Kullanılan sekme özelliği tıpkı Edge tarayıcı da olduğu gibi kullanılacak. Söz konusu özelliğin ön izleme kısmının da kullanımda olacağı da belirtiliyor.

Windows 10 Tabbed Shell Ne Zaman Yayınlanacak?

Çok kısa süre önce Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin 1607 sürümüne güncelleme desteğinin kesileceği açıklanmıştı. Bu açıklamadan sonra yeni sürümler için ise mini güncellemelerin geleceği duyuruldu. Yeni gelecek olan mini güncellemelerde ise Windows 10 Tabbed Shell özelliği de kullanıma sunulacak. Windows 10 Tabbed Shell özelliğinin tam anlamıyla kullanıma geçeceği tarih için ise net bir bilgi verilmedi.

Söz konusu güncellemenin haberlerinin yapılmasıyla beraber Microsoft tarafından bundan sonraki güncellemeler içinde yeni bir yol haritası çizilmiş oldu. Önce oyun modu ardından gelen gece ışığı modu ve hemen sonrasın da sekmeler özelliği derken sürekli yeni özellikler kazanan işletim sisteminin böyle devam ederse en iddialı serilerden biri olacağı da kesin.