Windows 10 Android

Windows 10 Android ile birleşiyor

Microsoft’un en büyük işletim sistemi olan Windows 10 Android ile birlikte çalışabilecek. Yeni haber birçok kullanıcıyı sevindirdi.

Windows işletim sisteminde kullanılan Android emulator, işletim sistemi üzerinde Android yazılımlarının çalışmasını sağlıyor. Kullanıcılar *.apk dosyaları ile birçok Android uygulaması veya oyunu açarak rahat bir şekilde kullanabiliyor. Ortaya çıkan bir habere göre Microsoft, kısa süre sonra yayınlanacak olan yeni bir güncelleme yapıyor.

Windows 10 Android ile birlikte çalışacak

Android, Google tarafından geliştirilmekte olan mobil işletim sistemi. Cep telefonlarının çoğunu Android işletim sistemi dolduruyor olmakta. Hem ücretsiz olması ile hem de geniş uygulama desteğinin bulunması ile kullanıcıları etkileyen Android, günümüzde en çok kullanılan mobil işletim sistemi olmaktadır. Her ne kadar iPhoneOS ve iPadOS gibi işletim sistemleri de olsa paralı oldukları için müşteriler genellikle Android işletim sistemini tercih ediyor.

Windows 10 Android

Microsoft’un Windows 10’da Android emulator devrini sonlandıracak yeni bir projesi ortaya çıktı. Ortaya çıkan bu projeye göre artık Windows 10 üzerinde doğrudan Android uygulaması çalıştırmak mümkün olacak. Yani *.exe dosyası çalıştırır gibi *.apk dosyasına tıklandığında uygulama kurulup çalıştırılabilecek. Bu yönüyle kullanıcılara oldukça faydalı olacak olan yeni sistem, pek çok avantajı da beraberinde getirecek.

Bir gazetecinin Microsoft kaynaklarından topladığı bilgiye göre Android ile Windows 10’un bir arada çalışması, 2021 yılının başında yapılacak güncelleme ile gerçekleşecek. Henüz bu konuda daha fazla detaylı bilgi bulunmuyor.

Bu sistemin Android emulator sistemine göre birçok faydası bulunuyor. Bir Android emulator, daha fazla kaynak tükettiği ve ekstra işlem gücü gerektirdiği için performansı sömüren sistemlerdi. Windows 10’a eklenecek bu sistem doğrudan işletim sistemi çekirdeği üzerinde çalışacağı için Android uygulamalarını daha verimli kullanmak mümkün olacak.

Yeni özelliğin sağlayacağı bir diğer avantaj henüz doğrulanmasa da Android uygulamalarının arka planda çalışabilmesi olacak. Bu sayede Android uygulamasından bir bildirim geldiğinde hem mobil hem de masaüstünden görülebilecek. Bu özellik şu anda doğrulanmış olmasa da bazı uzmanlar tarafından bu özelliğin yer alacağı düşünülüyor.