WhatsApp virüs

Whatsapp’ta Pegasus Alarmı! Tehlike Büyük!

Citizen Lab, ‘Pegasus’ isimli casus uygulama ile ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Pegasus adındaki casus uygulamanın etkilediği ülkeler arasında Türkiye de var.


Casus uygulama Pegasus, kısa mesaj içerikleri, tarayıcı geçmişi verileri, WhatsApp çağrıları ve mesajları, Gmail, Facebook, Skype, Viber ve Twitter’dan gelen değerli verileri almakla kalmıyor, kamera ve mikrofonları da kontrol ediyor.

ABD merkezli gelen habere göre, İsrailli bir firma tarafından akıllı telefon sahiplerinin tamamına yakınını ilgilendiren bir casus yazılım yayınlandı.

9737529

Citizen Lab’ın yayınladığı sonuçlar oldukça dikkat çekici. İçinde Türkiye’nin de olduğu 45 ülkede pek çok kullanıcının akıllı telefonlarını etkilediği belirtiliyor.

Pegasus nasıl çalışıyor?

İddiaya göre Pegasus, kısa mesaj içerikleri, tarayıcı geçmişi verileri, WhatsApp çağrıları ve mesajları, Gmail, Facebook, Skype, Viber ve Twitter’dan gelen değerli verileri de alabiliyor. Ayrıca Pegasus akıllı cihazların kamera ve mikrofonunu da kontrol edebiliyor.

Casus yazılımın ayı zamanda tuş kilidini aktif edip, ekran görüntüsü alabildiği de iddia ediliyor. Pegasus’un ‘Framaroot’ tekniğini kullanarak akıllı cihazları root edebildiğini iddia eden güvenlik uzmanları da bulunuyor.

Casus yazılımın 0-day güvenlik açığından faydalanıp faydalanmadığı ise bilinmiyor.

Casus yazılımının hedeflerinin çoğu İsrail’de bulunuyor, ancak Gürcistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Meksika ve ülkemizdeki kullanıcıların da hedef alındığı iddia ediliyor.