whatsapp emoji 1 1

WhatsApp’ın “Emoji Kısayolu” Özelliği Test Ediliyor

WhatsApp her geçtiğimiz gün kullanıcı kitlesine daha fazla özellik sunmak için tam gaz çalışmalarına devam ediyor. Asıl amaç kullanıcının mesajlaşma sırasında daha fazla deneyim yaşaması olarak biliniyor. Şimdi de emoji arama adında yeni gelen özellik kullanıcıya kısayol sağlayacak.

Kısa süre önce WhatsApp‘ın yeni özelliğiyle birlikte rehberinizde yer alan bütün kişilere tüm formatları destekleyecek şekilde dosya gönderimi hakkında detayları size aktarmıştık. Şimdi ise WhatsApp‘ın son beta sürümünde görülen yeni emoji sayfalarında yer alan kelime arama yani kısayol özelliği gündeme oturdu. Son yayınlanan beta sürümüyle beraber size en uygun emojiyi anahtar kelimelerle bulabilirsiniz. Örnek verecek olursak eğer emoji arama kutusuna televizyon yazdığınızda TV ile alakalı olan emojiler önünüze çıkacak.

whatsapp

Emoji Arama Nasıl Yapılacak?

Emoji arama özelliği için yazı yazdığınız arayüzde sol alt kısımda yer alan gülücük simgesine bir kez dokunun ve alt köşedeki büyüteç işaretine yine aynı şekil bir kez dokunun. Karşınıza çıkacak olan ekrana anahtar kelimenizi yazın. Böylelikle istenilen emojiler önünüze gelecektir. Son olarak beta kullanıcılarının test ettiği bu özellik kısa süre sonra bütün kullanıcılara gelecek.