whatsApp-1600x1067

WhatsApp’a Yeni Gelen 5 Çok Önemli Özellik!

Dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a 5 yeni özellik geliyor. Bu önemli özellikler karılık sıra ile çoklu cihaz dönemi, süresi dolan mesajları otomatik silme yetkisi, mesaj arama, depolama, detaylı mesaj silme olarak adlandırılıyor.

WhatsApp, kullanıcılarını memnun etmek amacı ile güncelleştirmelerine ve uygulamasına yenilik katmaya devam ediyor. WhatsApp şimdi de bu amaçla 5 yeni özellik getirmeye hazırlanıyor.

1.) ÇOKLU CİHAZ DÖNEMİ

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp bir süredir çoklu cihaz desteği özelliğini test ediyordu. Bahsi geçen özelliğin aktif hale gelmesinden sonra WhatsApp iki farklı cihazdan aynı anda kullanılabilecek.

Özellikle en büyük rakibi Telegram’da yer alan bu özelliğin WhatsApp’a ne zaman entegre edileceğine dair bir açıklama ise henüz bulunmuyor.

WhatsApp’ın beta sürümünde yer alan bilgilere göre ise WhatsApp’ın Snapchat’ten alışkın olduğumuz gibi yok olan mesajlar özelliğini önümüzdeki günlerde  kullanıcılarına sunmaya hazırlandığı görülüyor.

2.) SÜRESİ DOLAN MESAJLAR

WhatsApp’ın beta sürümünde Expiring Messeges (Süresi dolan mesajlar) olarak isimlendirilen özellik ile de  kullanıcılar gönderdikleri mesajların 1 gün 1 hafta 1 ay gibi opsiyonlar ile otomatik olarak silinmesi komutunu verebilecek.

3.) MESAJ ARAMA ÖZELLİĞİ

WhatsApp’ın yeni sürümünde ortaya çıkan bir diğer özellik ise mesaj arama özelliğini geliştirilecek olması. Böylelikle kullanıcılar, zaman aralığına göre mesaj arama işlemi yapabilecek.

4.) DEPOLAMA ÖZELLİĞİ

Yeni depolama özelliği sayesinde daha önce kaydedilmiş medya dosyalarının akıllı telefonunuzda ne kadarlık alan kapladığını kontrol edebileceksiniz.

5.) MESAJ SİLME ÖZELLİĞİ

Daha önceden depolananmış olan mesajları silme konusunda da bir geliştirme üzerinde de çalışıldığı biliniyor. Bu özelliğin ise henüz test geliştirme aşamasında olduğu ancak detaylarının önümüzdeki haftalarda gelmesi bekleniyor.