WhatsApp yenilikleri
WhatsApp yenilikleri

WhatsApp yenilikleri ortaya çıktı

Zaman zaman BETA güncellemeleri ve sızıntılar ile gündeme oturan WhatsApp, yeni özellikleri ile kullanıcıların işine yarayacak sistemler getiriyor. Dünyanın en çok kullanılan sohbet yazılımları arasında yer alan WhatsApp’ın yeni özelliklere kavuşması birçok internet kullanıcısı için de önemli bir olay. Her ne kadar yavaş gelişen bir uygulama olsa da WhatsApp istikrarını korumaya devam ediyor.

WhatsApp yenilikleri açıklandı

WhatsApp, kullanıcılara gelişmiş duvar kağıdı özellikleri sunmaya başladı. Sunulan yeni güncelleme ile birlikte artık duvar kağıdı sohbetten sohbete düzenlenebilecek. Yani her sohbetin ayrı duvar kağıdı olabilecek. İsteyen kullanıcılar tek bir duvar kağıdını tüm sohbetler için güncelleyebilecek.

Bu konuda yapılan bir diğer güncelleme ise artık duvar kağıdının opaklık seviyesinin değiştirilebilmesi oldu. 32 yeni duvar kağıdı, 29 yeni koyu duvar kağıdı eklenen uygulama eskisinden daha iyi hale geliyor. Kullanıcılar isteğe bağlı olarak düz bir renk kullanabilir veya kendi istediği duvar kağıdını yerleştirebilir. Bunun dışında artık düz bir rengin üzerine WhatsApp’ın varsayılan duvar kağıdı yerleştirilebiliyor.

WhatsApp yenilikleri ortaya çıktı
WhatsApp yenilikleri ortaya çıktı

Bir diğer yenilik ise arşivlenmiş mesajlar ile ilgili oldu. Arşivlenmiş mesajlar artık “Daha Sonra Oku” şeklinde yer alıyor. Bu sistem, arşivlenmiş mesajların geliştirilmiş hali olarak yer alacak. Eğer ki kullanıcılar buraya eklenir ise burada yer alan kullanıcılardan herhangi bir bildirim alınmaz. Henüz geliştirilme aşamasında olan bu özellik gelecekte kullanıcılara sunulacak.

Birçok yeni emojinin eklendiği uygulamada kaybolan mesaj sistemi ile ilgili yeni güncellemeler de yapıldı. Bilindiği üzere WhatsApp uygulaması için kaybolan mesajlar ile ilgili bir özellik geliştiriliyordu. Bu özellik ile birlikte mesajlar belirlenen süre sonrasında kayboluyordu.

Kullanıcılar için yavaş yavaş sunulmaya başlayan özelliği kullanmak için kullanıcıların ayarlardan bu seçeneği aktif etmesi gerekiyor. Bu seçenek aktif edildikten sonra yazılan mesajlar 1 hafta içerisinde siliniyor. Eğer ki alıntılanan mesaj kaybolduysa alıntılanan mesaj görünmeye devam eder. Aynı şekilde mesaj iletilen sohbette de görünmeye devam eder. Kısacası henüz geliştirilme aşamasında olan bu özellik bu gibi konularda önlem almıyor.