WhatsApp reklam 1

WhatsApp Reklam Tanıtımı Riskli Hale Gelebilir

Uzun zamandır WhatsApp uygulamasıyla para kazanmak için yakında reklam vermek istediği biliniyor. Peki ya WhatsApp yıllar önceden olduğu gibi, reklamsız çalışan habercinin ücretli bir versiyonunu sunacak mı?

Yapılan bir anketin sonuçlarına göre, reklamcılığın tanıtılmasının WhatsApp liderlerini bugün yüksek risk altına sokacağını gösteriyor; ücretli bir alternatif mevcut olsa bile.

WhatsApp reklam

Dünyada en yaygın kullanılan mesajlaşma servisi olan WhatsApp, Ocak 2018’de yaklaşık 1,5 milyar aktif kullanıcıya hizmet vermiştir. Birçok kullanıcı, uygulamayı reklamlarla dolmadan kullanmanın son derece zevkli olduğunu düşünüyor – ancak bu rahatlık yakında tarih olacak. Çünkü bir süredir WhatsApp’ın para kazanmak ve uygulama ile reklam yapmak istediği biliniyordu. Örneğin, Grup yöneticileri, 2020’den itibaren, reklamların mesajlaşma servisinin durum alanında gösterileceğini açıkladı.

Artık birçok çevrimiçi portalın kendilerini reklam yoluyla finanse etmesi yaygın bir durum. Alternatif olarak, YouTube veya Spotify gibi siteler, aylık ücret karşılığında toplam reklam özgürlüğüne sahip premium modeller sunar.

Sonuçlar Oldukça Açık

Yapılan anketin veri sonuçlara dahil edilen 3.000 katılımcının yüzde 63,5’i mesajlaşma servisi için ödeme yapmaya hazır değil. Katılımcıların sadece yüzde 32,7’si reklamsız hizmetini kullanmaya devam etmek için WhatsApp için ödeme yaptıklarını söyledi.

Messenger’da Reklam: Whatsapp Ateşle Oynuyor

Reklamsız bir WhatsApp için ödeme yapma potansiyeli her şeyden önce 18 ila 29 yaş arasındaki genç kullanıcıların sonuçları için göze çarpıyor. 18-29 yaş arasındaki çocuklar da WhatsApp’ın finansal politikalarına diğer yaş gruplarına göre daha hoşgörülü görünüyorlar: Ankete katılanların çoğunluğunun artık WhatsApp kullanmak istemediklerini söylediği aynı anket genç kullanıcıların WhatsApp’taki reklamları diğer çalışma katılımcılarından daha fazla kabul etmesi muhtemeldir.