WhatsApp

WhatsApp Para Transferine Başladı

WhatsApp bugün itibari ile Brezilya için kullanıcılarına dijital ödeme hizmetini açtı.

WhatsApp kullanıcıları görüşmelerini sürdürürken bir yandan da güvenli bir şekilde para gönderebilmelerini sağlayan yenilik ile isterseler yerel bir işletmeden de alışveriş yapabilme imkanına sahip olacaklar. WhatsApp para gönderme işlemi kolay ve ücretsiz.

Ziyaret ettiğiniz mağazaların kataloğunu görüntüleyip aynı zamanda tercih edilen ürünler için de ödeme yapabilecek. Burada ki ödemeleri basitleştirmek, daha fazla işletmenin dijital ekonomiye dahil olması ile birlikte buradaki ekonominin büyümesinde yeni fırsatlar doğurabilir.

İlk olarak Brezilya’da aktifleştirilen özellik, çok yakında tüm ülkelerdeki kullanıcılara da sunulması bekleniyor. Bu özellik sayesinde, istediğiniz kişiye para göndermek sadece bir mesaj göndermek kadar kolay olacak.

WhatsApp’ta para gönderme dönemi başladı.

Whatsapp para transferi başladı

WhatsApp, ücretsiz para transferi özelliğini bir süredir Hindistan’da test ediyordu.

Bildiğiniz üzere WhatsApp, Facebook’un sahip olduğu bir platform dolayısı ile ödeme yolu da Facebook Pay tarafından etkinleştirilmiş durumda. Bu durum  gelecekte insanların veya işletmelerin Facebook’un uygulamaları üzerinden aynı kart bilgilerini kullanarak işlem yapmasını da sağlamış oldu.

Güvenlik için altı haneli özel bir PIN veya parmak izi ile işlem yapılabilecek. Facebook Pay Visa ve Mastercard ağlarında Banco do Brasil, Nubank ve Sicredi’den banka veya kredi kartlarını destekliyor. Brezilya’da ise ödeme işlemcisi Cielo ile çalışıyor.

Birey olan kullanıcılar için WhatsApp’tan para gönderimi tamamen ücretsiz olacak.  Kurumsal hesaplar ise hesap işletim ücreti ödemesi gerekecek. WhatsApp para gönderiminin diğer ödeme sistemlerine göre daha ekonomik olduğu belirtiliyor. WhatsApp’tan para gönderiminin Türkiye’ye ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor.