WhatsApp

WhatsApp, Mesaj İletme Özelliğine Sınırlama Geldi

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp 2018 yılında mesaj iletme özelliğine 5 kişi sınırı koymuştu. Şimdi de yeni bir kısıtlamaya daha yaptı. Artık WhatsApp kullanıcıları, bir mesajı beş kişiye gönderdikten sonra gönderme işlemine tek tek ileterek devam etmek zorundalar.

Koronavirüs salgını nedeni ile insanlar evlerinde kalıyor. Hal böyle olunca da insanlar, sevdikleriyle iletişim kurabilmek için genellikle WhatsApp’ı kullanıyorlar. Bu ortamda  WhatsApp, yanlış bilgilerin yayılma hızını yavaşlatmak sınırlamaya gitti.

WhatsApp’ta Bundan Sonra Bir Mesaj Sadece Bir Kez  Aynı Anda 5 Kişi İle Paylaşılabilecek.

WhatsApp’ın iletme özelliğini sık kullanan kullanıcılar bir mesajı, farklı bir sohbete kolaylıkla gönderebiliyorlardı. Ancak artık toplu bir şekilde mesej iletilemeyecek. Ancak söz konusu mesajı iletmek isterseniz de mesajı iletmek istediğiniz kişilere tek tek iletebileceksiniz.

WhatsApp yetkilileri bu konuda yaptıkları açıklamada, son dönemlerde mesaj iletme oranının arttığını; bu artışa konu olan paylaşımlarım koronavirüsle ilgili olduğunu; yapılan bu düzenleme ile de koronavirüsle ilgili sahte bilgi ve haberlerin yayılma hızını yavaşlatmayı umuyor.