WhatsApp

WhatsApp’ın aylık kullanıcı sayısı 1.5 milyarı aştı!

WhatsApp tarafından paylaşılan verilere göre mobil uygulamanın aylık kullanıcı sayısı 1.5 milyarı aştı. Facebook tarafından satın alınmasının ardından hızlı bir şekilde büyüme gösteren mesajlaşma platformu, dünyadaki her 5 kişiden birisi tarafından ay içerisinde kullanılıyor.

WhatsApp’ın CEO’su Mark Zuckerberg, mobil mesajlaşma platformunun 2017’nin son çeyreğine ait rakamlarını paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre WhatsApp’ın aylık kullanıcı sayısı 1.5 milyarı aştı. Bunun yanı sıra mesajlaşma platformu üzerinden her gün 60 milyar adet mesaj gönderiliyor.

Bir süre önce Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınan mesajlaşma uygulaması, ödenen bu rakamla birçok kişinin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Bazı kişiler WhatsApp’ın değerinin 19 milyar dolar etmeyeceğini düşünerek Facebook’u eleştirmişti, çünkü uygulama satın alındığı dönemde yalnızca 450 milyon aylık kullanıcıya ve 315 milyon günlük kullanıcıya sahipti. Facebook’un kontrole geçmesiyle birlikte uygulama kısa sürede daha da büyümüş ve geçtiğimiz Temmuz ayında 1 milyar günlük kullanıcıya, 1.3 milyar aylık kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı.

WhatsApp

WhatsApp büyümeye devam edecek mi?

Facebook tarafından satın alınmasıyla birlikte Facebook Messenger’ın da yardımıyla büyümeye başlayan WhatsApp’ın sektörde farklı rakipleri bulunuyor. Ancak rakipleri arasında WhatsApp için tehlike oluşturabilecek tek uygulama Telegram. Telegram, WhatsApp’ta olmayan birçok özelliğiyle dikkat çekiyor ve kripto para gibi farklı sektörlere yatırım yaparak kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. WhatsApp’ı bazı ülkelerde geride bırakmayı başaran uygulama ilerleyen senelerde liderliğe oturabilir. Bunun yanı sıra bazı ülkelerin Facebook’tan ötürü WhatsApp’a bakış açısı da uygulamayı kötü yönde etkiliyor. Örneğin dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip olan Çin, uygulamanın kullanımını birkaç ay önce yasaklamıştı. WhatsApp’ın Çin’in nüfusundan yararlanamaması uygulamanın büyümesini büyük bir oranda etkiliyor ve etkilemeye devam edecektir.

WhatsApp Telegram