whatsapp numara bildirimi 1

WhatsApp artık numara bildirimi yapacak

WhatsApp’ın Windows Phone cihazlarında yer alan uygulamasında, cep numaranızı değiştirdiğinizde listenizde yer alan kişilere bir bildirim gitmesini sağlayan yeni bir özellik test aşamasına girdi.

Windows Phone veya W10 mobile kullanıcıları olarak WhatsApp’ın beta sürümünde ciddi bir özellik görüldü. Detaylara göre bundan böyle cep numarası değiştirildiğinde kişinin listesindeki tüm kişilere bir bildirim gidecek. Bu bakımdan WhatsApp’ın cep numaranızı değiştirdiğiniz anda tüm kişilere numaranızı bildirmesi bazı sorunlara neden olacaktır. Ancak bu özellik ile WhatsApp uygulamasının otomatik bir şekilde listenizdeki kişileri uyarması da mümkün oluyor.

58f441d667b0a9234c3fddd7

Elbette bu özellikle beraber istemediğiniz tüm kişilere yeni numara gönderilmesinin engellenmesi için bazı önlemler mevcut. Sizlerde WhatsApp’ın yeni özelliğini aktif etmeniz durumunda , karşınıza üç farklı seçenek çıkaktır. Bunlardan ilk seçeneğe baktığımızda bütün kişilere numaranızı gönderilmesi olarak görülüyor.

Bir diğer seçenek ise sadece konuşma penceresinde yer alan kişilere numaranızın gönderilmesi olarak açıklandı. Son olarak en altta alan seçenek ise numaranızı hiçbir şekilde kimseye bildirmiyor seçeneği oluyor. Aslında bu yeni özellik bir yandan kullanışlı olurken bir yandan da kullanışsız bir özellik olarak gelmekte. Bu durum elbette kişiden kişiye göre değişkenlik gösterirken, ilerleyen zamanlarda iOS ve Android kullanıcıları içinde geleceğini belirtelim.