Whatsapp Artık Bazı Telefonlarda Çalışmayacak

Whatsapp Artık Bazı Telefonlarda Çalışmayacak

Günlük hayatta en çok kullandığımız telefon uygulaması desek, şüphesiz birçok kişinin cevabı Whatsapp olacaktır. Mesajlaşma, sesli konuşma ve görüntülü konuşma gibi özelliklere sahip olan Whatsapp, neredeyse her telefonda bulunan bir uygulamadır. Fakat Whatsapp’ın aldığı karara göre artık bütün telefonlarda bulunan bir uygulama olmaktan çıkacak gibi duruyuor. Whatsapp 2021 güncellemesi ile birlikte bazı telefonlar için kullanılamaz hale gelecek. Yeni gelecek olan düzenleme ile birlikte bazı telefonların Whatsapp erişimi tamamen giderken, bazı telefonlarda ise tüm özellikler kullanılamaz hale gelecek. Erişim sorunu yaşayacak olan modeller ise iPhone modellerinde iOS 9 ve altı sürümler, Android tarafında ise Android 4.0.3 altında olan modeller olarak öne çıkıyor. Model olarak baktığımızda ise iPhone 4 ve altı modellerde, bir dönemin en popüler telefonlarından olan Samsung Galaxy S2 telefonlarında artık Whatsapp erişimi konusunda bazı sıkıntılar yaşanacak.

Whatsapp’ı Kullanmaya Nasıl Devam Edilir?

Whatsapp desteği kalkacak telefonlar kullanan kişilerin en sık sorduğu sorulardan birisi de erişim kaybetmemek adına neler yapılabileceği olarak karşımıza çıkmakta. Erişim kısıtlamasından etkilenmemek için izleyebileceğiniz yollardan birisi de telefonları güncellemek olacaktır. Fakat bu tüm telefonlar için çare değil. Çünkü bazı telefonlar istenilen iOS ya da Android güncellemelerine hiçbir zaman sahip olmadı. Bunun için Android’de harici sürüm yükleme yöntemine gidebilirsiniz. Fakat bu da cihaz güvenliği açısından pek tavsiye edilen bir yöntem değildir. iOS’ta ise eğer güncelleme Apple tarafından yayınlanmadı ise telefon sürümünü yükseltmenin herhangi bir yolu bulunmuyor.

Whatsapp Artık Bazı Telefonlarda Çalışmayacak

Eski Telefonlara Neden Güncelleme Gelmiyor?

Henüz Whatsapp’ın bağlı bulunduğu Facebook şirketinden konuya ilişkin bir açıklama gelmedi. Fakat Whatsapp güncellemesi almayacak telefonlar listesine baktığımızda nedenini tahmin pekte zor değil. Desteğin kesileceği Android ya da iOS sürümleri oldukça eski sürümlerden oluşuyor. Yani, telefonların kullanım oranındaki düşüş ana sebep olarak söylenebilir. Diğer yandan bu telefonlar zaten hali hazırda sistem güncellemeleri almayan telefonlardan oluşuyor. Whatsapp’ın attığı bu adımdan sonra sık kullanılan bazı uygulamalarında aynı yola gideceği konuşuluyor. Bu yüzden, belki de artık eski telefonlarımızı rafa kaldırmanın zamanı geldi gibi.