170607155724 22 flying car aeromobil 2017 super 169 1

Volvo’nun ana şirketi uçan araba üretmek için kolları sıvadı

Volvo’nun Çinli ana şirketi Geely, uçan otomobil teknolojileri üzerinde çalışmalar yapan Terrafugia’yı satın aldığını resmi olarak duyurdu. Şirketler uçan otomobil üretmeye çalışacak.

2010 senesinde Volvo’yu satın alan Çinli otomotiv devi Geely (tam ismiyle Zhejiang Geely Holding Group Co.”) uçan otomobil teknolojileri üzerinde çalışan Terrafugia’yı satın aldığını açıkladı. İki şirketin konu üzerinde görüşmeye başladığı haberleri ilk olarak Temmuz ayında gündeme gelmişti ancak her iki taraftan da doğrulayıcı nitelikte bir haber gelmemesinden ötürü kesin bir sonuca varılamıyordu. Bugün yapılan ortak bir açıklamayla uçan otomobillerin üretimi için çalışmalara başlandığının duyurulması, şirketin Geely bünyesine katıldığını göstermiş oldu.

1200px Terrafugia 2012 NYIAS cropped

MIT mühendisleri ve MBA öğrencileri tarafından 11 sene önce kurulan Terrafugia, görünüşüyle otomobilden çok uçağı andıran araç tasarımını 2012 senesinde sergilemişti. Terrafugia Transition isimli araçtan yalnızca 2 adet üretildi. Yukarıdaki fotoğraftan tasarımı inceleyebilirsiniz.

Geely’nin uçan otomobil üretme konusunda ne gibi planlara sahip olduğunu zaman gösterecek ancak asıl merak edilen konu, otomobil üretmenin yanı sıra sürücüsüz otomobil teknolojisinde de gelişen Volvo’nun bu projeye bir şekilde yardımcı olup olmayacağı.