Volvo

Volvo Araçlarına Google Haritalar ve Asistan Hizmetlerini Dahil Edecek

Volvo ve Google arasındaki stratejik birliktelik ile Google Haritalar, Google Asistan gibi Google ürünler Volvo araçlarına entegre edilecek.

Volvo Cars’ın birkaç yıl içinde piyasaya çıkarılması planladığı Android tabanlı sistemde Sensus bilgi-eğlence sistemine Google Asistan, Google Play Store, Google Haritalar ve diğer Google hizmetlerinin yerleştirmek için çalışıldığı duyuruldu.

Volvo bu birliktelik ile müşterilerinin araçlarla olan etkileşimlerini geliştirmeyi hedefliyor. İki firmanın geliştirdiği uygulamalar ve hizmetler otomobillere yerleşik olarak müşterilere sunulacak.

Volvo’nun açıklamasına göre, yeni nesil Sensus, Android’de çalışacağından, yeni uygulamalar ve yazılım güncellemeleri araçta gerçek zamanlı olarak bulunacak.

Volvo Cars’taki Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Henrik Green,“Yakında, Volvo sürücüleri günlük hayatı kolaylaştıran ve araç içi deneyimi daha keyifli hale getiren binlerce araç içi uygulamaya doğrudan erişebilecek.” dedi.

Google Asistan, hizmeti sayesinde araç içinde klima işlevlerini, müzik çalmak ve mesaj göndermek için uygulama kullanmasına olanak sağlamak gibi özellikler sunarken,
Google Haritalar ise trafik verilerini gerçek zamanlı olarak sağlayıp; sürücülere trafik durumundan haberdar edip, alternatif rotalar önerecek.