uTorrent

uTorrent’da güvenlik açığı bulundu! Kullanıcılar ne yapmalı?

Dünyanın en popüler BitTorrent istemcisi olan uTorrent, son sürümünde ciddi güvenlik açıklarının bulunmasıyla gündeme geldi. Güvenlik açığının nedeni ve programı kullananların yapması gerekenler haberimizde.

uTorrent’ın 3.5.3.44352 sürümünden önceki sürümlerinde ciddi bir güvenlik açığı bulunduğu ortaya çıktı. JavaScript kodu kullanan bir web sitesinin torrent kullanıcılarını dosya indirmeye yöneltmesiyle gündeme gelen güvenlik açığı, istemciyi kullanan bilgisayarların dosyanın indirilmesinin ardından hacker’lar tarafından ele geçirilmesine olanak sunuyor.

Açıktan korunmak için neler yapılmalı?

Geliştiriciler, bu açığın yalnızca bazı sürümlerde bulunduğu dile getirdi ve uTorrent’ı güvenle kullanmak isteyenlerin  3.5.3.44352 sürümünü veya daha yeni sürümleri indirmesini tavsiye etti. Ayrıca, istemciyi web üzerinden kullananların 0.12.0.502 sürümünü veya daha yeni sürümleri tercih etmesi gerekli.

uTorrent

Geliştiriciler, kullanıcıların zor durumda kalmaması adına bir yama üzerinde çalıştıklarını söyledi ve yamanın yakın bir sürede tüm sürüm kullanıcılarına otomatik olarak yükleneceğini duyurdu. Ancak kullanıcıların özellikle bu yamayı beklememesi gerektiğini, yeni sürümlere yönelmesinin daha sağlıklı olduğunu da ekledi.

Açıktan etkilenen kullanıcısı sayısı henüz net değil. İşlevinden ötürü uTorrent gibi bir programın kullanıcıları ve kullanıcı sayısı hakkında bilgi almak oldukça zor.