google haritalar 1

Ustaca Google Haritalar Özelliğini Kullanma

Google Haritalar, size yol boyunca yardımcı olabilecek sürücüler için bazı heyecan verici özelliklere sahip. Bu yazımızda, Google Haritalar’ın trafik sıkışıklığından kaçınmanıza, park yerlerini aramanıza, dakikliği ve müzik kullanımına nasıl yardımcı olabileceğini göstereceğiz.

Google Haritalar’ı Android ve iOS için bir uygulama olarak indirebilirsiniz. Google’ın harita servisi yıllar boyunca çok yönlü bir hal aldı ve şimdi çantada birçok kullanıcının muhtemelen bilmediği bir dizi gizli özellik bulunuyor. Özellikle sürücüler için ilginç olan özelliklerden bazıları aşağıdaki yazımızda sunulacaktır.

Google Maps İle Yoğun Saati Atlayın

Google Haritalar, yoğun saatlerden kaçınmak için ne zaman çıkmanız gerektiğini gösterir. Uygulamadaki bir çubuk grafikte, hangi trafiğin hangi trafikte olduğunu görebilirsiniz. Bu özellik çok güvenilirdir ancak kaza gibi öngörülemeyen olaylarla başa çıkamaz.

Google Haritalar

Google Haritalar İle Park Yeri Bulun

Harita verileri, geçmiş verileri kullanarak beklenen park durumunu sistematik olarak hesaplar ve istatistiki olarak en iyi park yapabileceğiniz yeri hemen görebilirsiniz. Güzergahın alt kısmında bir park yeri bulmanın kolay, normal veya zor olup olmadığı gösterilir. Özelliği, “P” harfinin yazıldığı kırmızı bir daireyle tanıyabilirsiniz.

Google Haritalar İle Müzik Servislerini Kontrol Edin

Google Haritalar ve bir müzik uygulaması arasında zahmetli bir şekilde ileri geri geçiş yapmanız gereken günler de artık sona ermiş, çünkü artık rota planlayıcısı Spotify ve Apple Music ile uyumlu. Navigasyon sırasında müzik kontrolünü görüntülemek için, ana menüdeki ilgili ayarları değiştirmeniz yeterlidir.