sosyal_medya

Üniversiteli Gençler Günlerinin 3 buçuk Saatlik Dilimini Mobil Uygulamalara Harcıyor!

Üniversite öğrencileri arasında yapılan bir araştırmaya göre gençlerin her gün ortalama 3 buçuk saatini mobil uygulamalarla ilgilenerek geçirdiğini belirtti.  

Startıps.watch & FintechStartup Kurucusu Serkan Ünsal, İstanbul’daki 6 Üniversitenin öğrencileri ile yaptıkları bir araştırmada gençlerin her gün ortalama 3 buçuk saat uygulama kullandığı öğrenildi.

Üniversite Gençleri Mobil Uygulama Daya Araştırması 2017 kapsamında yapılan araştırmaya göre gençlerin her gün ortalama 56 dakika Instagram, 47 dakika WhatsApp ve 21 dakikada YouTube platformlarında vakit geçirdiği öğrenildi.

Öte yandan gençlerin her gün ortalama 13 dakika müzik dinlediği 15 dakika oyun oynadığı ve toplam 14 dakikada diğer uygulamalar ile vakit geçirdiği keşfedildi.

Gençler Günlük Zamanlarının 112 Dakikasını Facebook’a Ait Uygulamalara Ayırıyor!

Telefonda geçirilen yaklaşık 2 saatlik dilimin tümünde Facebook’a ait olan WhatsApp ve Instagram gibi uygulamalarda harcayan gençler, telefonda geçirdikleri zamanın yarısını Facebook’a ayırıyor. Özellikle üniversite gibi bir ortamda eğitim gören gençlerin bu denli yüksek oranda mobil uygulamalara zaman ayırması uzmanlar tarafından sakıncalı görülüyor.