1497468826427 1

Ücretsiz “tavuk nugget” isteyen genç, Twitter’ın retweet rekorunu kırdı!

Tavuk nugget satışı yapan bir fast food zincirine tweet gönderen genç, ücretsiz nugget alabilmek için başlattığı seferberlikle Twitter’ın retweet rekorunu kırdı.

Twitter’da Carter Wilkerson ismini kullanan bir genç, Birleşik Devletler’in ünlü fast food zincirlerinden birisi olan Wendy’s’e tweet göndererek bir yıl boyunca ücretsiz tavuk nugget alabilmek için kaç retweete ihtiyacı olduğu sormuştu. Bu şekilde başlayan olay, Wendy’s’den gelen “18 milyon” yanıtının ardından ciddilik kazandı ve sosyal paylaşım platformunda Carter’a ücretsiz nugget kazandırabilmek için büyük bir seferberlik başladı.

5 Nisan’da gönderilen tweet, yalnızca 1 ay içerisinde 3.430.000’den fazla retweetlendi ve Twitter’da en çok retweet alan içerik olarak tarihe geçti. Ellen DeGeneres’ın Oscar töreni sırasında çektiği fotoğrafı da popülerliğiyle geride bırakan tweet, 2017’nin son günlerine giriş yaptığımız şu zamanlarda 3.6 milyonu aşmayı başardı.

screen shot 2017 12 05 at 105518 am

Carter şimdilik 18 milyon retweet alarak ücretsiz tavuk nuggetlarına kavuşamadı, ancak şüphesiz ki Twitter’ın “en”lerine adına yazdırmayı başardı.