pal v liberty flying car 1 1

Uçan Araba Pal-V, Cenevre’de Satışa Sunuldu 2019

Uçan araba teknolojisinin bir gün çıkacağını yıllar önceden biliyorduk. Pal-V adında olan uçan araba, fuarda yerini aldı. Jetgiller çizgi filmini hatırlamayan yoktur, orada bulunan herkesin küçük bir uzay gemisi şeklinde olan uçan otomobili vardı. Ardından park ihtiyacı duymadan bu uçan araçları çantaya dönüştüren teknoloji vardı ve uçan arabayı kolaylıkla yanınızda taşınabilirdiniz.

Çantaya dönüşmesi şu an için beklenmese de uçan arabaların gerçek olması için artık az bir süre kaldı. Pal-V uçan otomobil,2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerin dikkatini fazlasıyla çekti.

pal v liberty flying car

Teknik olarak tam 15 yıldır üzerinde çalışması yapılan Pal-V uçan araba teknolojisi geliştirildi. Üç tekerleğe sahip olan bu araç, en yüksek hız olarak 160 km ve ehliyeti olan herkes kullanabiliyor.

Kalkış konusunda da 330 m bir kalkış pistine ihtiyaç duyuyor. Bazı uçuş kontrolleri ardından kalkışa hazır duruma geliyor. Havada bu aracın kullanılabilmesi için pilotluk belgesi alınması gerekiyor. Havada hızı ise saatte 180 km buluyor. Şarjının tam dolu olması ile 500 km yol alıyor. Son olarak iniş için de sadece 30 m bir yolun bulunması yeterli oluyor. Firma bu araçtan 2020 yılında 90 tane üretecek.