twitch 1 1

Twitch, Artık Oyun ve Oyun İçi Satış Yapacak

Oyun yayınlama platformu denildiği an ilk akla gelen platform elbette Twitch oluyor. Ancak Twitch sadece oyun tanıtımlarıyla sınırlamamak adına oyun satışları da yapmaya hazırlanıyor!

Amazon’un çatısı altında bulunan Twitch’in yapmış olduğu son açıklamaya göre artık oyun ve oyun içi satışlar yapacak. Twitch’in bu yeni kararı yılın ortasında devreye girecek. Oyun satışlarının Twitch’in ek gelir kaynağı olacağı ve yayıncıların oyun satışlarından da gelir elde edeceği öğrenildi.

Twitch’in açıklamasına göre oyuncuların yayıncılar sayesinde oyunları görebilecek olması ve beğendikleri oyunları satın alacakları öğrenildi. Bu bakımdan yayıncının sayfasında oyunu izlediği sırada alt tarafta oyunu satın alma seçeneği üzerinden hızlı bir şekilde oyunun satın alabileceği açıklandı. Kanalı üzerinden satın alınan yayıncının gelirin yüzde 5’i ve yüzde 70’lik bölümü ise oyuncunun yayıncısına aktarılacağı belirtildi. Ayrıca 4.99 dolar ve üzeri alışverişlerde bulunan kişilerin Twitch Crate isminde hediye alacakları ve bu paket ile beraber özel emojilerin, Twitch’de kullanılacağı ve özel rütbelerin geleceği iddia edildi.

Telltale Games ve Ubisoft gibi geliştiricilerin şimdiden bu platformda yer almayı kabul ettikleri öğrenildi. Diğer geliştiriciler ise henüz daha konuşmaların devam ettiği belirtildi.