TRT

TRT 50.Yaşını Kutluyor!

Türkiye’nin ilk kanalı olan TRT (Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu) bugün 50.yılını kutluyor!

31 Ocak 1968 yılında yayına giren ve ülkemizin ilk kanalı olan TRT bugün 50.yaş gününü kutluyor. Uzun bir dönem Türkiye’de tek yayın yapan kanal olan TRT birçok programa, belgesele, habere ve diziye ev sahipliği yaptı. Yıllar sonra birçok farklı kanal açan TRT’nin günümüzde 16 adet kanalı bulunuyor. Haber, çocuk, belgesel ve farklı dillerde açtığı kanallarla dikkat çeken TRT her izleyici kitlesine hitap eden yayınlar yapıyor.

Son dönemlerde yayımladığı dizilerle reyting rekorlarını alt üst eden TRT geçmişte yayımladığı dizilerle de izleyicinin kalbine taht kurmuştu.

Geçtiğimiz yıllarda TRT Arşivi yayımlayarak nostalji kuşağını halka açan kanalda birçok sıradışı yayın ve haber göze çarpmıştı.

Son Dönemlerde Yapılan Dizilerle Dikkat Çekiyor!

Son dönemlerde yayınladığı kısa diziler, sinema kuşakları gibi dikkat çekici yapımları ile izleyicinin ilgisini toplayan kanal “Diriliş Ertuğrul” ve “Payitaht Abdülhamid” gibi tarihi dizilerle farklı seyir zevkini seyircilerle buluşturuyor.

Son olarak ise kanalda “Kutul Amare” ve “Aliya” gibi kısa dizilerle tarihi gerçekleri seyircilere aktarmaya devam ediyor.