Toyota Prius

Toyota, yangın tehlikesinden ötürü 200 bin Prius modelini geri çağırdı

Toyota, 200 bin Prius modelinin üretimden kaynaklı olarak yanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu ve otomobilleri geri çağırdı.


Fosil yakıt kullanan modellere kıyasla çevreye çok daha az veren elektrikli ve hibrit modeller, maalesef kendilerine özgün sorunlara da sahip. Toyota, dünya çapında 200 bin Prius modelini yanma tehlikesinden ötürü geri çağırdı. Aralarında 2016 ve 2018 Prius’un bulunduğu geri çağrılan otomobiller, yapılan açıklamaya göre elektrik sistemindeki bir üretim hatasından kaynaklı olarak çalıştıkları sırada yanabilir. Üretim hatası, elektrik sisteminin bazı durumlarda kısa devre yapmasına ve buna bağlı olarak elektrik kablolarının olumsuz şekilde etkilenmesine neden oluyor.

Toyota Prius

Toyota, araç sahipleriyle iletişime geçeceğini ve konuyla ilgili bilgilendirmenin yapılacağını belirtti. Sorunun bir kısa devre ihtimalinden ibaret olması, otomobillerin küçük bir kablo değişimiyle yeniden sahiplerine teslim edileceği anlamına geliyor. Geri çağrılan otomobillerden büyük bir kısmının bu sorundan etkilenmediği, ancak önlem amacıyla uzmanların kabloları kontrol etmesinde fayda olduğu belirtildi.

Kaynak