2018toyotacorolladrift5 1

Toyota, Corolla’yı 1000 Beygirlik Canavara Dönüştürdü!

Bu yıl yapılacak Drift sezonunda yarışmak üzere özel yapım 2018 Toyota Corolla hatchback, uzman ekiplerce yeniden tasarlandı.

Yarışa katılmak amacı ile aracı tamamen bir drift otomobili olacak şekilde baştan sona  yeniden tasarlayan ekip, sonuçta 1000 beygir gücünde bir canavar ortaya çıkarttı.

New York Otomobil Fuarı’nda yeni Auris ile kendisinde ki değişimi hissettiren Toyota, bu fuarda aynı zamanda Corolla hatchback‘in her ne kadar kokpit detaylarını başta vermese de tanıtımını yapmıştı.

2018toyotacorolladrift6

Dünyada en fazla satış gerçekleştiren otomobillerinden biri olan Corolla’nın bu yenilenmesi ise şimdi başka alanlarda da gerçekleşiyor.  Bu yıl gerçekleşecek olan Formula Drift sezonunda yer almak üzere, tamamen bir drift otomobili olacak şekilde baştan başa yapılan  geliştirme sonucu ortaya 1000 beygir gücünde bir canavar çıktı.

2018toyotacorolladrift3i

LOG’da yer alan paylaşıma göre en keyifli ortaklık Toyota Racing ekibinin yanı sıra Papadakis Racing yarış takımının ortaklığıyla geliştirilen Corolla Drift aracında çok ciddi bir modifikasyon yer alıyor. Kaputunun altında dört silindirli bir makinenin kullanıldığı araçta 8’li yakıt enjeksiyon sistemi ve Borg Warner EFR turbo gibi hatırı sayılır eklemeler ön olana çıkıyor.

2018toyotacorolladrift1

Papadakis ekibinin bu zamana kadar ortaya koyduğu en güçlü projelerden biri konumunda olan Corolla’nın altyapısında ise RS-R süspansiyon seti ve Nexen’in özel yarış lastikleri yer almakta. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan sezon için hazır hale getirilen bu ateşli projen radarımıza şimdiden girenler arasında.