TOGG üretim tesisi hakkında yeni video
TOGG üretim tesisi hakkında yeni video

TOGG üretim tesisi hakkında yeni video paylaşıldı

Türkiye’nin yerli otomobili konusunda önemli bir projesi olan TOGG, üretim tesisi konusunda bir video paylaştı. Paylaşılan videoda fabrikanın ilerlemesinden söz edilirken bu zamana kadar nelerin yapıldığından bahsedildi.

TOGG üretim tesisi gelişmeye devam ediyor

TOGG, Twitter üzerinden paylaştığı bir videoda üretim tesisinin gelişmelerinden söz etti. Geçtiğimiz aylarda otomobil ile ilgili çeşitli etkinlikler yapıldı. Daha öncesinde modelin görünümü tanıtılmıştı. Sonrasında temel atma töreni yapılmıştı. O günden beri gelişmeler Twitter hesabı üzerinden paylaşılıyor.

Yerli otomobilin üretiminin yapılacağı alanda gelişmeler hakkında bilgi yer alan videoda firma 2 metre derinliğe sahip 245.000 metreküp kazı çalışması yapıldığını açıkladı. Temel atma töreninden beri 27.500 metreküp dolgu çalışmasının da tamamlandığını belirten firma, 17.500 adet zemin güçlendirme kolonu kullandığını da sözlerine ekliyor. TOGG, boya ve enerji birimlerinden sonra gövde birimlerinde de temel güçlendirme çalışmalarının yapıldığından söz ediyor. Gövde birimlerinde temel güçlendirme çalışmalarının %90’a ulaştığını belirten firma, “Bizi izlemeye devam edin.” diyerek videoyu sonlandırıyor.

TOGG üretim tesisi hakkında yeni video paylaşıldı
TOGG üretim tesisi hakkında yeni video paylaşıldı

Twitter üzerinden paylaşılan videonun içeriğinde ise temel güçlendirme çalışmalarının sürdüğünden bahsediliyor. Gemlik tesisinde temeli atılan üretim tesisinin çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten TOGG, sonrasında kullanıcıları video ile baş başa bırakıyor.

Yerli otomobilin özellikleri

Yerli otomobil markası TOGG, daha önce yapılan bir etkinlikte özellikleri ile birlikte tanıtılmıştı. Bu özellikler arasında yerli otomobilin oldukça teknolojik olması ve son teknoloji ile donatılması yer alıyor. Aracı incelediğimizde araç içerisinde birçok ekran bulunuyor. Bu ekranlardan bazıları araç hakkında bilgi veren gösterge panelleri. Aracın ortasında ise multimedya ekranı yer alıyor.

Dokunmatik ekranlarla donatılmış aracın yanlarında kamera bulunuyor. Bu kamera sayesinde araç sahibi arkayı rahat bir şekilde görebiliyor. Elektrikli otomobil olarak müşterilerini karşılayacak olan yerli otomobil, 3. seviye otonoma hazır bir şekilde yer alacak. 30 dakikalık şarj ile 500 kilometre yol gidebilen araç, büyük bir yakıt tasarrufu sağlayacak. En yüksek modeli 400 beygir gücünde olacak araba, 100 kilometreye 4.8 saniyede çıkacak. Yerli otomobilin yazılımları internetten güncelleme alarak güvenli olacak.