z4 tizen samsung 1

Tizen ile çalışan yeni Samsung Z4 duyuruldu

Samsung’un yeni işletim sistemi olan Tizen ile çalışan son model akıllı telefonu Z4 resmi bir şekilde duyuruldu. İşte Tizen ve yeni Z4 hakkında tüm detaylar…

Samsung piyasada Android telefonları ile oldukça meşhur bir durumdayken kendi işletim sistemi olan Tizen için uzun süredir gündemi meşgul ediyordu. Hatta çoğu zaman Tizen ile çalışan bazı telefonları görüyor ancak diğer ülkelerde pazarlanması merak uyandırıyordu. Şimdi ise Samsung’un kendi işletim sistemiyle çalışan Z4 modeli kısa süre önce resmi bir şekilde tanıtıldı.

samsung z4 tizen

Samung’un kısa süre önce tanıtmış olduğu Z4 modeli başlangıç seviyesinde bir cihaz olarak dikkat çekiyor. Ayrıca yeni telefob modelinin Tizen ile çalışması oldukça etkileyici. Samsung Z4 480×800 çözünürlüğünde ve 4.5 inç bir ekrana sahip. Başlangıç seviyesi işlemciye yer veren Samsung akıllı telefonunda 1GB RAM ve 2050mAh bataryaya yer vermiş. Cihazın arka ve ön kamerası ise 5MP çözünürlüğe sahip.

Samsung Z4 tasarımına baktığımızda ekonomik fiyata sahip olan cihaz diğer Samsung cihazlarına tasarım konusunda oldukça benzer. Ekonomik fiyata sahip olması bilinirken cihazın tam anlamıyla satış fiyatı henüz açıklanmadı. Fakat Samsung Z4 piyasaya göre 100 doların altında bir fiyat ile kullanıcı karşısına çıkacak.