tim cook iphone x kullaniyor 696x427 1

Tim Cook: iPhone X her hafta en çok satan telefon oluyor

Tim Cook, iPhone X’in söylenildiği gibi başarısız olmadığını, satışa sunulduğundan bu yana her hafta en çok satan model olmayı başardığını paylaştı. Ayrıca akıllı telefonun müşteriler tarafından en çok sevilen modellerden birisi olduğunu da söyledi.

Apple’nın akıllı telefon pazarında zor günler geçirdiğini daha önceden sizlerle paylaşmıştık. Bulunduğu durumdan ötürü akıllı telefon üretimini beklenmedik bir şekilde azaltan şirket, CEO Tim Cook’un yaptığı açıklamaya göre iPhone X’in başarısından son derece memnun.

Tim Cook, iPhone X’in başarısız bir model olmadığını ve akıllı telefonun satışa sunulduğu tarihten bu yana her hafta en çok satılan akıllı telefon olmayı başardığını paylaştı. Cook tarafından sektörün öncü modeli olarak değerlendirilen akıllı telefon, CEO’nun söylediğine göre müşteriler tarafından da oldukça beğenildi. Tim Cook “iPhone X’in müşteri memnuniyeti hiç olmadığı kadar iyi.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

iPhone X

iPhone satışları tahminlerin altında kaldı

Apple, iPhone satışlarını açıklarken hangi modelden kaç adet satıldığını söylemek yerine dönem içerisinde kaç adet iPhone satışının gerçekleştirildiğini paylaşıyor. Şirket 77.3 milyon iPhone satışı gerçekleştirdiklerini paylaştı. Analistler bu sayının çok daha fazla olmasını tahmin ediyordu ve Apple’ın bu seviyenin altında kalması satışlarda bazı sorunların olduğunun göstergesi. Ancak şirket geçtiğimiz 2016’nın son çeyreğine kıyasla 2017’nin son çeyreğinde ortalama iPhone satış fiyatını yükseltmeyi başardı. Yüksek fiyatlı iPhone X sayesinde hızlı bir şekilde yükselen ortalama fiyat, bir sene içerisinde 695 dolardan 796 dolara tırmandı.

Apple’ın 2018’in ikinci mali çeyreğinde 60-62 milyar dolar kazanacağı ve yüzde 38-38,5 oranında brüt kar oranına ulaşılacağı tahmin ediliyor.