thy son uçus

THY, Son Yolcularını Singapur’a Yolladı!

Bildiğiniz üzere İstanbul Atatürk Havalimanı kapatılıyor. Bu nedenle bu sabah saat 02:40 itibari ile THY son yolcularını TK54 sefer sayılı uçuşla Singapur’a uğurladı.


Atatürk Havalimanından, İstanbul Havalimanı’na taşınan ve taşınması 45 saati bulacak olan Türk Hava Yolları’nın Büyük Göç’ü devam ediyor. 2.40’ta duran uçuşlar ise 14.00’de Ankara’ya yapılacak uçuşla yeniden başlayacak.

thy 1

Atatürk Havalimanı’nın “TC-JJY” kuyruk numaralı Boeing 777-3F2(ER) uçağı saat 2.40’ta 319 yolcusuyla Singapur’a doğru yola çıktı. Turkish Ground Services (TGS) çalışanları ise, birbirlerini tebrik ettiler.

thy

 

THY yönetim kurulu başkanı İlker Aycı, Atatürk Havalimanı’ndan yapılan bu son sefer yolcularına özel bir bilet dağıtıp; eşi Tuğçe Satman Aycı ile birlikte fotoğraf çektirdi. 86 yıl boyunca Atatürk Havalimanın’da bulunan THY, böylelikle İstanbul Havalimanı’na geçiş yaptı.

ng THY

Ayrıca National Geographic, THY iş birliğiyle bu taşınma operasyonunu “Dünya Sivil Havacılık Tarihi’nin En Büyük Taşınma Operasyonu” isimli bir belgesel çekiyor.