raf6cpy8qocflnpjsa12 1

Tesla’nın yeni otomobili Roadster, benzinli otomobillere toz yutturacak

Tesla Motors, Roadster adını verdiği yeni otomobilini tanıttı. Türünün en hızlısı olan Roadster, Elon Musk’a göre “benzinli otomobillere sağlam bir darbe.”

Geçtiğimiz günlerde ülkemize hoş bir ziyarette bulunan CEO Elon Musk’ın katılımıyla gerçekleştirilen Tesla etkinliğinde şirketin bugüne kadar ürettiği en iddialı otomobil tanıtıldı. Göz alıcı tasarımı, güçlü mü güçlü motoru ve şarj sorununu minimuma indiren büyük kapasiteli bataryasıyla etkinliğe damgasını vuran otomobil, 2020 senesinde yollarda olacak.

İşte otomobilin bazı görselleri:

200kWh batarya kapasitesiyle şarj edilmeden 620 mil (yaklaşık 1000 km) yol katedebilen ve 0’dan 100 km/saat hıza yalnızca 1,9 saniye içerisinde ulaşabilen otomobil, türünün en hızlısı olarak yollara çıkacak. Otomobil yalnızca 8,9 saniye içerisinde çeyrek mil (400 metre) yol katedebiliyor ve bunu 400 km/saat azami hızına bile ulaşmadan gerçekleştiriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=tw4jkyfY4HE

Tesla Roadster benzinli otomobillere darbe vuracak

Otomobilin özelliklerinden bahsettiği etkinlikte Roadster’ın tüm bu özelliklere ek olarak 4 yolcu kapasitesine sahip olduğunun da altını çizen Musk “Roadster benzinli otomobillere sağlam bir darbe vuracak.” diyerek otomobilin ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha niteledi.

Otomobili satın almak isteyenlerin 200.000 doları gözden çıkarması ve sıraya girmek için 50.000 dolarlık kapora bedelini ödemesi gerekli. Eğer otomobilin yalnızca 1000 adet üretilen “Founders Edition” modelini satın almak isterseniz 250.000 doları peşin olarak ödemelisiniz.

İlk Roadster modelinin tasarımı

Tesla’nın aynı adı taşıyan ilk modeli 2008 senesinde satışa sunulmuştu. Elbette yeni otomobilin birçok açıdan ilk Roadster’dan çok üstün olduğu söylenebilir, ancak tasarımının benzer olduğu da gözden kaçmıyor.