sarjin uzun gitmesi icin ne yapilmali 1

Telefon Şarjların Daha Uzun Süre Dayanmasını Sağlamak İçin 5 İpucu

Akıllı telefon bataryalarının ömrünü nasıl koruyacağımızı ya da ömrünü uzatacağımızı her zaman önemsiyoruz, ancak bataryaları şarj etmek için önemli olan akıllı telefon şarj cihazlarını asla düşünmüyoruz. Akıllı telefon şarj cihazları olmadan etkili bir şekilde işe yaramaz. Bir akıllı telefon şarj cihazının şarjı bittiğinde, nasıl hissettiğini biliyorsunuz. Bu yüzden, akıllı telefon şarj cihazlarına daha iyi bakmanız için bazı ipuçları vereceğiz. Akıllı telefon şarj cihazlarına iyi bakmanız için 5 ipucu.

telefonun şarjı nasıl uzun gider

Her Zaman Kafadan Çıkarın

Şarj cihazını daima kablodan değil baştan çıkarın. Asla şarj cihazını fişten çekerek fişten çekmeyi denemeyin. Sık sık yapmak sonunda şarj cihazına zarar verir. Başlangıçta iyi görünebilir ancak zamanla bağlantıyı kaybeder ve kabloya zarar verir.

Su Kaynaklarından Uzak Tutun

Şarj cihazını kuru tutun, yani su kaynaklarından uzak tutun. Banyo, mutfak, balkon ve su dökülmesinin olabileceği yerler. İnsanlar genellikle akıllı telefonlarını banyoya çıkarır, bu tavsiye edilmez. Şarj cihazlarında yokken akıllı telefonların suya karşı korumalı olduğunu unutmayın.

Belirli Bir Sıcaklıkta Tutun

Sıcak veya soğuk ya da aşırı sıcaklık, akü şarj cihazlarına zarar verebilir. Akü şarj cihazlarını doğrudan güneş ışığında veya sıcak alanlarda ve soğuk alanlarda bırakmak şarj cihazlarına zarar verebilir. Onları güvenli bir yerde saklayın.

USB Kablosunu Kafadan Ayrı Tutun

Günümüzde, akıllı telefon özellikle Androidler ayrı bir USB kablosu ve bir güç adaptörü ile birlikte geliyor. Bu nedenle, kullanılmadığında, USB kablosunu şarj cihazı kafasından çıkarın. USB kablolarının takılı tutulması, baş taraftan rahatsız edici şekilde katlanırsa zarar verebilir.

Dalgalanma Koruyucu Kullanın

Ev aletlerine zarar verebilecek çok sayıda vaka vardır, bu nedenle elektrik dalgalanmalarının ne zaman çarpabileceğini asla bilemezsiniz. Şarj cihazlarını voltaj dalgalanmalarından korumak için bir aşırı gerilim koruyucu kullandığınızdan emin olun.