Teknolojinin meydana getirdiği sorunlar neler
Teknolojinin meydana getirdiği sorunlar neler

Teknolojinin meydana getirdiği sorunlar

Teknoloji, her ne kadar olumlu anlamda etkileri bulunsa da bazı durumlarda olumsuz sonuçlar da doğurabiliyor. Teknolojiyi doğru kullananların yanı sıra yanlış ve çıkar amaçlı kullanan insanlar da bulunuyor. Bu konuda güzel mesajlar veren İngiltere çıkışlı bir dizi yer alıyor. Bu konuda teknolojinin olumlu yanlarının yanı sıra olumsuz yanlarını gösteren bir diziden bahsedeceğiz.

Teknolojiyi eleştiren bir dizi: Black Mirror

Teknolojinin hicvi olarak da bilinen Black Mirror, 2011 yılında Birleşik Krallık’ta yayın hayatına başlayan bir dizi. Bir taraftan bilim kurguyu güzel bir şekilde işleyen dizi bir taraftan günümüzdeki teknolojilere ağırlık veriyor. Bu zamana kadar 5 sezon yayınlanan dizi, 2016’dan beri Netflix’te yer alıyor. Toplamda 22 bölüm ile teknolojiyi eleştirerek üstün bir başarı elde eden Black Mirror, pek çok kullanıcının ilgisini çeken bir yapım oldu.

Black Mirror’dan spoiler vermeden kısaca bahsetmek gerekirse dizi, teknolojinin doğurduğu sorunları anlatıyor. Her bölümde farklı teknolojiye ağırlık veren dizi, günümüz teknolojilerinin veya gelecekte var olacak teknolojilerin hayatımızı nasıl etkileyeceğini anlatıyor. Teknoloji her ne kadar olumlu bir etki oluştursa da bazı durumlarda olumsuz yanları da bulunabiliyor.

Teknolojinin meydana getirdiği sorunlar
Teknolojinin meydana getirdiği sorunlar

Bu konuyu en güzel şekilde işleyen Black Mirror dizisi, teknolojinin bazı durumlarda çok ciddi sorunlar doğurabileceğini, bazı durumlarda yardımcı olabileceğini de ortaya koyuyor. En son 5. sezon ile çekimleri yapılan dizi 2019 yılından beri yeni bölümler ile piyasaya sürülmedi.

İngiltere yapımı bir dizi olan Black Mirror dizisinde pek çok teknoloji yer alıyor. Bu teknolojiler arasında insan DNA’sının kopyalanıp bilgisayara aktarılması ve dijital ortamda yer alan kopya insanın kendini gerçek insan zannetmesi, dijital dünyada yer alan dijital bir insan kopyasının 1 saniyelik bir zaman dilimini 1 dakika gibi yaşaması ve bunu gerçekçi hislerle anlayıp tepki vermesi, sosyal medya platformlarının insanlar hakkında birçok bilgiye ulaşabilmesi, gerçek insanların sanal gerçeklik teknolojisi ile dijital dünyaya giriş yapabilmesi ve insan beynini yönetebilme gibi teknolojiler bulunuyor.