Taksiciler, uygulamayı kullanarak çağırdıkları Uber sürücüsünü darp etti

Uber sürücüleri ve taksiciler arasındaki olaylara bir yenisi daha eklendi. Bir grup taksici, uygulama üzerinden çağırdıkları sürücüyü darp etti. Detaylar haberimizde.

Çalışma şekillerinden ötürü sık sık sorun yaşayan taksiciler ve Uber kullanıcıları, yeni bir olayla daha gündeme geldi. İstanbul’da bir grup taksici, uygulama üzerinden çağırdıkları Oğuz Usta isimli Uber sürücüsünü aracından indirerek darp etti. Olayın nasıl yaşandığını anlatan Usta, taksicilerin önce kendisine küfürler ettiğini, ardından aracına ve şahsına saldırdıklarını paylaştı.

Uber

Benzer olaylar her gün yaşanıyor

Olayların taksiciler tarafından nasıl karşılandığını soran CNN Türk, sürücülerden ilginç cevaplar aldı. Bu gibi olayların hemen her gün yaşanması ve tamamen yasal olan uygulamanın kullanılması, taksiciler tarafından “emek hırsızlığı” sözleriyle nitelendiriliyor ve Uber sürücülerine yapılanların doğru olduğunu iddia ediyorlar. Çeşitli haber sitelerinin yanı sıra forumlar, sözlükler ve farklı platformlarda yer bulan olay, taksicilerin açıklamalarından ve davranışlarından ötürü öyle görünüyor ki Uber’in ve sürücülerin işine yarayacak.

“Uber sürücüleri vergi vermiyor”

Taksiciler, kendilerinin çalışma iznine sahip olduğunu ve vergi ödediğini, Uber’i kullanan kişilerin ise vergi vermediğini ve yasa dışı olarak çalıştığını iddia ediyor. Kanunlardan ötürü birçok ülkede uygulamanın sorun yaşadığı biliniyor, ancak şu an sürücülerin kazançlarının bir bölümünü Uber’le paylaştığı, Uber’in ise kazancı üzerinden vergi ödediği biliniyor. Bundan ötürü sürücülerin çalışmasında kanun  çerçevesinde hiçbir sorunun olmadığı söylenebilir.