Taksi İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı Öztürk

Taksiciler Birliği Başkanı, Uber kullanıcılarına ‘vatan haini’ dedi

İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı İrfan Öztürk, Uber ve taksiciler arasındaki gerginliği yeniden yükseltecek sözler söyledi. Öztürk, Uber’i kullananlara ve sürücülere vatan haini dedi.

Darp, hakaret, taciz ve daha birçok şekilde Uber sürücülerini hedef alan taksicilerden gerginliği bir kez daha yükseltecek açıklama geldi. İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı İrfan Öztürk, Uber’in San Francisco merkezli bir şirket olduğunu belirterek “Bunlar benim askerime silah sıkan ve Afrin’de askerimi şehit eden hainlerin ürediği yerden geldi.” şeklinde açıklama yaptı. Öztürk, bundan ötürü Uber’i kullanan kişilerin ve sürücülerin vatan haini olduğunu söyledi. Birlik başkanı, çalışma şeklinden ötürü Uber’in DEAŞ, PKK gibi terörist örgütleriyle aynı olduğunu da belirtti.

Saldırılar Uber’in kullanıcı sayısını yükseltmişti

Uber taksi

Bildiğiniz gibi taksiciler ile Uber arasındaki gerilim uzun bir süredir gündemde. Hizmet veren sürücülere ve onları tercih eden müşterilere saldırarak ne kadar “haklı” olduklarını gösteren taksiciler, eylemleriyle Uber’e olan ilginin artmasını sağlamış ve yalnızca 10 gün içerisinde kullanıcı sayısını 5 kat yükseltmişlerdi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu Uber sorununun çözülmemesi konusunda sağı solu yakıp yıkacaklarını belirtmiş, vatandaşların taksicilere ve meslekle ilişkili kurumlara olan tepkisi artmıştı. Şimdi de İrfan Öztürk’ten böyle bir açıklama gelmesi taksicilerin Uber’e müşteri kazandırmaktan hoşlandığını gösteriyor.