Sosyal Dinleme 1

Spotify Yeni Özelliği Sosyal Dinleme Ortaya Çıktı

Spotify, birden fazla kişinin tüm dinleyebileceği bir kuyruğa şarkı eklemesini sağlayan “Sosyal Dinleme” adlı yayınlanmamış bir özelliği prototip etti.

Sadece bir arkadaşınızın QR tarzı Spotify Sosyal Dinleme kodunu tararsınız ve herkes gerçek zamanlı çalma listesine şarkı ekleyebilir. Spotify, oynatmayı senkronize etme özelliğini potansiyel olarak genişletebilir, böylece aynı anda aynı notları gerçekten duyarsınız, ancak şimdilik sadece paylaşılan bir sıradır.

Spotify Sosyal Dinleme

Sosyal Dinleme, Spotify’a yeni bir viral büyüme kanalı sağlayabilir, çünkü kullanıcılar arkadaşlarınızı senkronize etmek için uygulamayı indirmeye zorlayabilir. Ortak dinleme deneyimi, Spotify ile reklam oturumlarını güçlendirmek veya aboneliği bekletmek için daha uzun oturumlara neden olabilir. Ayrıca, Spotify’ı Apple Music, YouTube Music, Tidal ve diğer rakip akış hizmetlerinden ayırabilir.

Sosyal Dinleme

Bir Spotify sözcüsü TechCrunch’a “Her zaman yeni ürünler ve deneyimler test ediyoruz, ancak şu anda paylaşacak başka haberi yok” diyor. Spotify zaten İşbirlikçi Oynatma Listeleri arkadaşlarına ekleyebileceğini teklif ediyor, ancak Sosyal Dinleme gerçek zamanlı paylaşım için tasarlandı. Şirket prototip hakkında veya ne zaman başlayabileceği konusunda daha fazla bilgi vermeyi reddetti.

Bu özellik, 2011’de, insanların DJ’lerinin masaüstünde sanal odalarında bulunan, sohbet edebilecekleri bir sonraki şarkıya oy verebilecekleri ve herkesin avatarlarının dansını izleyebilecekleri bir girişimi olan Turntable.fm’i hatırlatıyor. Ancak şirket, reklamsız aboneliklerden uygun şekilde para kazanma ve 2014’te kapanma mücadelesi verdi. Facebook, Spotify veya Rdio kullanıcılarının müzik çalmalarını senkronize etmelerine olanak sağlayan 2012 yılında “Listen With…” adlı kendi sürümünü sundu.