2eefd4b8465ba9b344f792cd154b48240fde7baa 1
Headphones are seen in front of a logo of online music streaming service Spotify in this illustration picture taken in Strasbourg, February 18, 2014. Spotify is recruiting a U.S. financial reporting specialist, adding to speculation that the Swedish start-up is preparing for a share listing, which one banker said could value the firm at as much as $8 billion. REUTERS/Christian Hartmann (FRANCE - Tags: BUSINESS ENTERTAINMENT LOGO) - RTX1914U

Spotify da Shazam’a Göz Dikti!

Spotify, yeni satın almış olduğu hizmet ile Shazam’ın alanına göz dikmeye başladı. Facebook’tan sonra Spotify da diğer alanlarda koltuğuna oturmak istiyor.

Spotify, kısa süre önce Sonalytic isimli şirketi satın aldı. Sonalytic nedir diye soracaklar olacağı için kısaca bahsedecek olursak eğer, şarkıları, karışık içeriği ve ses kliplerini işleyebilen ve telif hakkı korumalı eserlerle uyum içerisinde çalışan bir ses tanıma mimarisinden oluşmakta. Bu bakımdan Spotify ile tam uyumlu çalışma sergileyebiliyor.

shazam ios listening 650 430

Spotify, Sonalytic projesi için pek fazla detay paylaşmayı tercih etmiyor. Geçtiğimiz yaz kurulmuş olan Londra merkezli Sonalytic, ticaret açısından pek fazla başarı elde edemedi ancak web tabanlı arayüzü ve büyük kullanıcı kitlesine hitap etmesinden dolayı, teknoloji dünyasında büyük beğeni toplamış durumda. Web sitede ise “Tempodaki değişikliklere, arka plan gürültüsü filtrelemesine, ses tanımlamasına karşı yeni nesil bir yaklaşım geliştirdiği” ifadesi yer alıyor.

Birçok bilişim otoritelerine göre Spotify’in Sonalytic’i satın alması ve nimetlerinden faydalanmasının sebebi ise Shazam’ın özelliklerine benzerlik olacaktır. Şirketin diğer amacından biri ise kullanıcı geri bildirimine ve müzik dinleme alışkanlıklarını değiştirmek ve yenilemek olabilir.