SpaceX-Crew-Dragon

SpaceX’in İlk insanlı uzay yolculuğu ertelenebilir

Elon Musk’ın SpaceX ile gerçekleştirmeyi hedeflediği bir adım da insanlı uzay yolculuğu. Musk SpaceX ile bu adıma çok yaklaştı ancak hedeflenen uzay uçuşu, hava koşulları nedeniyle ertelenebilir.

Dünya tarihine damga vurcak bir gelişme yaşanacak ve ilk defa bir özel şirket, uzaya insan gönderecek. Bu görev, aynı zamanda uzay tarihinde de önemli bir adım   olacağı düşünülüyor. webtekno.com’da ki yer alan habere göre, SpaceX, normalde 27 Mayıs’ta Falcon 9 roketi ve Dragon uzay aracıyla uzaya iki astronot gönderecekti. Ancak tahmin edersiniz ki bunun gerçekleşmesi için bir çok değişkenin yeniden hesaplanması gerekiyor. Bunlardan biri de hava koşulları.

Fırlatmanın gerçekleşeceği Florida’da son günlerde hava koşulları değişkenlik gösteriyor. Bu durumda şirketin fırlatma planlarını kısa süreli olarak bozabilir. Tahminlere göre 27 Mayıs çarşamba günü, yüzde 40 ihtimalle kötü hava koşulları oluşacak.  Bu durumun yaşanması SpaceX’in Falcon 9 roketini fırlatılması ertelenecek. Erteleme gerçekleşir ise de yedek lansman tarihi  yeni fırlatma günü olarak belirlenecek.

SPACEX İLK KEZ UZAYA İNSAN GÖNDERECEK

Tarihte ilk kez özel bir şirket tarafından uzaya insan gönderilecek, ABD için önemli bir gelişme. Çünkü ABD, 10 yıldan fazladır ki astronotları Rusya ile uzay istasyonunu gönderiyor.

1

Dragon uzay gemisinde NASA astronotlarından Doug Hurley ve Bob Behnken bulunacak. Bu iki isim Space Shuttle programından sonra ABD topraklarından uzaya giden ilk insanlardı. İki isim fırlatmanın ardından ISS’ye gidecek ve eğer bir sorun yaşanmaz ise kendi kendini idare ederek istasyona kilitlenecekler. Üç ay boyunca çeşitli görevleri yerine getirdikten sonra Crew Dragon ile eve geri dönecekler.