Sony Xperia XZ1 1
Sony XZ1 & XZ1 Compact

Sony’nin Yeni Amiral Gemisi Xperia XZ1’in Detayları Ortaya Çıktı

Japonya’nın teknoloji devi olan Sony’nin yeni amiral gemisi olan Xperia XZ1’in teknik özellikleri sızdırıldı. Sızan bilgilere göre yeni amiral gemisinde, Sony çift arka kameralı ilk telefonunu üretmiş olacak.

Sony‘nin 9 Ocak 2018 de gerçekleşecek olan CES 2018‘de (Tüketici Elektroniği Konferansı) tanıtması muhtemel olan yeni amiral gemisi ile ilgili sızıntılar gelmeye devam ediyor. son ortaya çıkan sızıntılar ise yeni Xperia amiral gemisi telefonunun özellikleri oldu.

Sonynin yeni amiral gemisinin detaylar

Ortaya çıkan bilgilere göre kod adının Xperia HB216 olduğu anlaşılıyor. işlemci olarak Qualcomm‘u tercih eden Sony, SnapDragon 845 yonga setini kullanıyor. 4 GB RAM kullanılan yeni amiral gemisinde , 64 GB dahili hafıza ve MicroSD kart desteği ile geleceği anlaşılıyor.

5.48 İnç ve Full HD özelliğine sahip ekran ile gelecek olan cihazın ise boyutları 148 × 73.4 × 7.4 mm ve ağılırlığı ise 156 gram. Kamera olarak 12 MP çözünürlüğüne sakip iki arka kamera ile sunulması beklenen yeni Xperia‘nın ön kamerası ise 15 MP çözünürlüğünde olması bekleniyor. 3150 mAH büyüklüğünde batarya ve Android 8.1 Oreo ile birlikte satışa çıkacağı ise beklenen diğer detaylar.

Sonynin yeni amiral gemisinin detaylari2

Ortaya çıkan görsellerde microUSB‘nin olduğunu gözüküyor. Gerek bir çok markanın USB Type-C’ye geçmiş olması gerekse ekran konusunda sonsuz ekran kullanımına geçmiş olması açısında sektörü bir tık geriden takip eden Sony‘nin bir sonraki sürümünde ortaya çıkacak olan yeni tasarımının nasıl olacağı da merak konusu..

Sony Xperia XZ1’in Konspet Videosunu Buradan İzleyebilirsiniz.